Ganduri mereu stupefiate

Constat cu stupoare in forma continuata – doza mea de buna credinta si relativa naivitate imi joaca permanent feste… -, ca spatiul public musteste fetid de confuzii desantate, care produc grotesti certitudini absolute; ca exista o grava lipsa de informatii, nascatoare de idei preconcepute; ca se exerseaza o naucitoare lipsa de logica si de discernamant, care face loc unei tantose parade a prostiei si unei deplorabile alinieri ideologice de extractie neomarxista. Combinatia dintre terorismul ideologic al Noii Stangi si prostia acomodanta a celor care vor sa fie „in trend” este irezistibila si demolatoare. Orice deviatie de la norma corectitudinii politice, de la matricea incarceranta a tezelor elitelor bruxelleze este automat demonizata. Locul gandirii critice a fost luat de inregimentarea ideologica. Nuantele sunt irelevante, semnele de intrebare, ridicole si superflue, daca nu cumva, abominabile!

Se vorbeste fara noima despre o Uniune Europeana iluzorie, democratica si toleranta, care cultiva egalitatea de sanse in fata legii – si, nicidecum, egalitarismul, asistentialimsul, terorismul cultural. O himera trista… Caci, acea Uniune Europeana a murit imediat dupa Maastricht. Din ea a mai ramas doar o fantoma, aflata la cheremul neomarxistilor europeni si al fostei sefe cu propaganda a UTC-ului din fosta RDG.

Da, prieteni, o Uniune Europeana este posibila si necesara, dar numai intr-o configuratie regandita! O Uniune cu tratate care nu eludeaza caracterul iudeo-crestin al Europei, care nu ignora vointa popoarelor tarilor membre, o Europa care nu scoate in afara mediului academic si nu ii ostracizeaza social si profesional pe cei incorecti (?) politic, o Europa care nu isi propune sa diminueze rolul si locul NATO in ecuatia geostrategica regionala, o Europa care nu incurajeaza deconstructia identitara a batranului continent, care nu distruge simbolistica, obiceiurile, cutumele si cultura europenilor, care nu ataca familia heterosexuala, care nu interzice introducerea in curriculae a autorilor, considerati conservatori si „hateri” – o infamie de tip „politia gadirii’ – o Europa care nu justifica halucinant atentatele teroristilor islamisti sau violurile unor dezaxati musulmani si care nu cedeaza din suveranitatea si capacitatea administrativa a statelor sale in favoarea comunitatilor musulmane care inlocuiesc legile statelor cu Sharia, sfidand legi si constitutii, o Uniune care nu se pupa in botic cu Putin si care nu construieste conducte de gaze si petrol, care satisfac exlcusiv (!) nevoile Berlinului si care leaga direct (!) Rusia de Germania, spre stupoarea si in detrimentul tuturor statelor europene si spre satisfactia imensa a gastii putiniene. Aceeasi, care a invadat Ucraina in fata zambitoarei si impaciuitoarei dne Merkel.

Se confunda copios retorica lui Orban si concubinajele lui cu Putin, cu pozitia intansigenta, anticomunistoida a Varsoviei fata de Moscova si antineomarxista fata de Bruxelles. Cum spuneam, cine critica si doreste reforma UE este, in opinia mainstrem media si a pareristilor … pro-moscovit si anti-UE.

Daca nu ar fi tragic, ar putea chiar comic…!

Dan Uncu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.