GDPR 2018: Top Obligatii pentru companii si magazine online

Regulamentul General de Protectia Datelor va intra in vigoare incepand cu data de 25 mai, iar toate companiile din Romania vor fi nevoite sa il implementeze. Firmele care nu se vor supune noilor masuri de protectia datelor, risca sa primeasca amenzi uriase, reprezentand un procent din cifra de afaceri.

Specialistii Manager.ro va prezinta cele mai simple metode prin care puteti aplica regulamentul in compania dumneavoastra, astfel incat sa fiti in deplina legalitate.

DETALII

Statele UE, în ofsaid

Pe de altă parte, cursdeguvernare.ro, citând  EuObserver, scrie că opt sate UE nu vor fi capabile să asigure aplicarea noilor standarde în materia protecției datelor personale ce intră în vigoare în toată Uniunea Europeană la data de 25 mai.

În ciuda faptului că au avut la dispoziție 2 ani pentru a pregăti, actualiza și aproba întreg cadrul legislativ intern în concordanță cu reglementările comunitare, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Grecia, Ungaria, Lituania și Slovenia au tratat cu superficialitate acest subiect și vor rata cu mult termenul-limită.

Potrivit EuObserver, numai Austria, Estonia, Germania, Franța, Croația, Olanda, Suedia și Slovacia au totul pregătit pentru a pune în aplicare noile standarde începând cu 25 mai.

State precum Spania, Italia, Portugalia, România și Letonia vor fi capabile să aplice noile standarde cu o întârziere de cel mult o săptămână.

Legislația specifică trebuie să asigure autorităților naționale resursele necesare pentru ca acestea să poată fi capabile să verifice și să impună sancțiuni celor care nu respectă așa-numitul Regulament General pentru Protecția Datelor (GDPR).

”Inevitabil, situația va conduce la anumite incertitudini, iar Comisia Europeană nu este încântată de ceea ce vede”, afirmă comisarul pentru Justiție, Vera Jourova, care a avertizat statele membre că riscă sancțiuni dacă nu vor respecta cât mai curând noile norme.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.