Geneva 2018 – Musso pick-up si SUV electric e-SIV

SsangYong Motor Company a prezentat astăzi la Salonul Auto de la Geneva, în premieră europeană, noul SsangYong Musso Pick-up.

Fiind singurul producător specializat în SUV-uri din Corea, SsangYong s-a angajat în revigorarea întregii sale game de produse, completând gama de SUV-uri cu noul său vârf de lance, Rexton. Prin înlocuirea lui Actyon Sports cu noul Musso – care înseamnă rinocer în coreeană-, marca va fi capabilă să abordeze noi segmente de pe piața internațională.

Construit pe aceeași platformă ca și Rexton, Musso împarte arhitectura de caroserie pe șasiu pentru a oferi un vehicul utilitar performant cu aptitudini excelente în teren accidentat și o siguranță deosebită mulțumită șasiului modular și a sistemului de tracțiune integrală.

“Suntem încântați să lansăm un nou vehicul utilitar, noul Musso, pentru clienții de vehicule pick-up .

“Ne bucurăm să lansăm noul vehicul utilitar, noul Musso, pentru clienții care doresc un pick-up rezistent și durabil. Musso se diferențiază de concurență prin sistemele inteligente de protecție precum și prin dotările avansate, capacitatea de tractare și versatilitate. Ne așteptăm să repete succesul noului Rexton Sports care a fost lansat în Coreea la începutul acestui an” a declarat domnul Choi, CEO al SsangYong.

Noul Musso este propulsat de un motor turbodiesel de 2,2 litri produs de SsangYong și oferă o putere maximă de 181 CP și un cuplu de 400 Nm. Este disponibil fie cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte fie cu una automată Aisin de 6 rapoarte. Dotările de siguranță includ asistență la schimbarea benzii, avertizare de coliziune și asistent de unghi mort pentru prevenirea accidentelor.

Musso este surprinzător de bine echipat comparativ cu alte pick-upuri, dar oferă și mult spațiu pentru umeri și la picioare, scaunele sunt tapițate cu piele Nappa pentru lux și confort. De asemenea dispune de un sistem de infotainment de ultimă generație care include un ecran HD de 9,2 inch și permite conectivitate Apple CarPlay, Android Auto și prin Bluetooth.

Ulterior debutului său de la Geneva, Musso va fi disponibil la vânzare în Europa începând cu luna mai.

Conceptul e-SIV EV

 

– Concept SUV electric de segment C

– Noul model indică direcția de dezvoltare a viitoarelor modele SsangYong pentru mobilitate, tehnologii noi și dezvoltare a produsului

– Concept de design – “Orizonturi noi, dinamism inteligent”

 

Noul concept-car e-SIV dezvăluit la Geneva Motor Show este un model strategic pentru SsangYong și arată abordarea mărcii pentru viitorul vehiculelor electrice, conectivitate și conducere autonomă. SsangYong a dezvoltat o gamă largă de autoturisme pentru utilizare pe șosele, pe teren accidentat și atât în medii urbane cât și ca vehicule recreaționale. Conceptul e-SIV este un vehicul din segmentul C (EV), și este cel de-al cincilea prototip electric expus al companiei. Modelele precedente includ KEV1 din 2010, KEV2 (2011), e-XIV (2012) și Tivoli EV-R prezentat la Geneva Motor Show în 2015.

e-SIV – care înseamnă Electric Smart Interface Vehicle, a fost dezvoltat pentru a demonstra determinarea și abordarea SsangYong spre crearea soluțiilor de mobilitate conectată alături de conducerea autonomă. Compania observă schimbările viitoare referitoare la paradigma mobilității ce va rezulta dintr-un interes pozitiv al consumatorului, angajamentului și experienței, iar e-SIV va fi pilonul central pentru a creiona următoarea generație de SUV-uri și vehicule electrice SsangYong.

Prin noul concept de “Noi orizonturi, dinamism inteligent”, acest prototip prefigurează viitorul aspect al SUV-urilor electrice SsangYong.

Noul e-SIV realizează viziunea de a “creea o mașină pentru oamenii ocupați”. Aspirațiile SsangYong sunt de a creea o mașină cu o interfață inteligentă care să se plieze perfect cu cele mai noi tehnologii pentru a deveni un birou mobil de comunicații. Prin interfața de comenzi vocale cu funcție de auto-învățare, e-comerț, conexiune la internet și sistem ultra performant de navigație autonomă, SsangYong creează o mașină pentru oameni și viitor.

Sistemul de conducere autonomă aplicat pe e-SIV folosește un radar și un sistem de senzori cu camere. Stadiul 2 al conducerii autonome recunoaște mașinile și benzile pe care circulă, este capabilă să mențină o distanță de siguranță între mașini și drum. Aceasta poate fi îmbunătățită ulterior cu un senzor adițional care îmbunătățește funcțiile de menținere a benzii și ale conducerii pentru a ajunge la stadiul 3 al conducerii autonome.

Funcțiile de conectivitate aplicate pe e-SIV constau în trei elemente majore și includ monitorizarea de la distanță a încărcării bateriei printr-o aplicație de smart phone bazată pe comunicarea LTE, cu un serviciu specializat pentru vehicule electrice.

Telematica vehiculului permite service-ului să monitorizeze și să controleze mai multe funcții. Acestea includ pornirea și oprirea, diagnoza mașinii, managementul vehiculului, conducerea în situații de urgență în cazul unui incident și chiar asistarea șoferului.

Al treilea elemente este sistemul de infotainement. Acesta creează un serviciu adaptat pe funcționalitate pentru a  întâmpina funcții de auto-învățare și recunoaștere vocală bazată pe servicii de cloud și funcționează în parteneriat pentru recunoașterea melodiilor, radioului și interconectarea cu sistemele de la domiciliu.

Noile funcții de conectivitate de la SsangYong sunt creeate pentru a îmbunătății deopotrivă atât siguranța cât și confortul utilizatorului.

e-SIV are 4,56 m lungime, 1,87 lățime, 1,63 înălțime și un ampatament de 2,67 m.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.