Geoană speră că până în decembrie să avem primele vești cu privire la aderare

Mircea Geoană de declarat că speră că până în luna decembrie, România să primească vești cu privire la aderare. Declaraţia a făut-o, luni, în urma unei întâlniri pe care a avut-o la Parlament cu ambasadorii statelor care fac parte din spațiul Schengen.

Totodată, social-democratul a afirmat că această discuție a permis discutarea problemelor pe acest subiect într-o manieră directă.

”O discuție foarte robustă și cred, care a permis și celor care susțin aderarea României și a Bulgariei la Schengen, și celor care au încă rezerve cu privire la acest obiectiv să le pună pe masă și să le trateze într-o manieră foarte directă. Impactul deciziei Parlamentului României de a forma această comisie este pozitiv în mediile diplomatice și politice din Europa. Arată că România are un interes care depășește granițele între partidele politice. Este un obiectiv național și sperăm ca în luna decembrie să putem să avem primele vești pozitive cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen”, a declarat Mircea Geoană.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.