Germania cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României

După ce mai mulţi politicieni francezi s-au opus intrării ţării noastre în Schengen, acum Germania este cea care cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României. Iar de vină ar fi gradul redus de absorbţie a fondurilor europene. Mai mult, ministrul german de Interne a cerut ca România şi Bulgaria să fie obligate să plătească pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale propriilor minorităţi.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, este nemulţumit de activitatea României şi Bulgariei în sfera fondurilor europene. Oficialul a acuzat gradul redus de absorbţie al acestora în cele două ţări şi a cerut Comisiei Europene să ia măsuri. Iar la reuniunea miniştrilor de Interne europeni, care a avut loc marți, Hans-Peter Friedrich a atras atenţia asupra neimplicării Bulgariei şi României în problema minorităţilor, potrivit jurnaliştilor de la RFI România.

După ce un tribunal german a decis că o familie de imigranţi români are dreptul la ajutor social din fondurile publice, ministrul german de Interne a declarat într-un interviu ca verdictul va reprezenta un motiv de creştere a fluxului migrator către Republica Federală din ţările sărăce ale Europei.

„Condiţiile de trai şi nivelul veniturilor medii diferă foarte mult în ţările Europei. Dacă decizia tribunalului va fi definitivă, atunci este evident că ea va reprezenta un motiv de creştere a imigraţiei către Germania”, este de părere ministrul german de Interne.

Acesta a cerut ca ţara noastră şi Bulgaria să fie obligate să plătească pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale propriilor minorităţi. Mai mult, Hans-Peter Friedrich a subliniat că şi Comisia Europeană trebuie să se asigure că fondurile europene puse la dispoziţia celor două state sunt şi folosite.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.