Germania, în valul doi al pandemiei

Un oficial german a avertizat că al doilea val al pandemiei de coronavirus loveşte deja ţara, în condiţiile în care numărul infectărilor zilnice creşte, iar institutul guvernamental pentru boli infecţioase se declară foarte îngrijorat, relatează dpa.

Al doilea val de coronavirus este deja aici. Se întâmplă în fiecare zi. Avem zilnic noi cazuri de infectare care ar putea deveni un număr foarte mare”, a declarat Michael Kretschmer, premierul landului estic Saxonia, pentru ziarul „Rheinische Post”.

Comentariile lui Kretschmer intervin la o zi după ce Institutul guvernamental Robert Koch (RKI) a remarcat o creştere semnificativă a noilor infecţii zilnice, de la circa 500 până la peste 800 la un moment dat, săptămâna trecută.

Această evoluţie este foarte îngrijorătoare şi va continua să fie monitorizată foarte îndeaproape. Trebuie evitată o nouă agravare a situaţiei”, a spus o purtătoare de cuvânt, pentru dpa.

Autorităţile medicale din Germania au raportat 781 de noi infecţii în 24 de ore până vineri la miezul nopţii. Aceasta înseamnă că cel puţin 204.964 de persoane din Germania au fost infectate cu coronavirus de la începutul epidemiei, a raportat RKI sâmbătă dimineaţă, în timp ce 9.118 persoane infectate cu virusul au murit până în prezent.

Deşi cazuri noi se înregistrează în toată ţara, RKI a spus că mai mult de 60% provin din landurile Renania de Nord-Westfalia (vest) şi Baden-Wuerttemberg (sud-vest).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.