Germania renunţă la centralele pe bază de cărbune până în 2038

 

 

Germania a decis să renunţe la energia electrică furnizată de centralele pe cărbune, din 2038, pentru a combate schimbările climatice, relatează MarketWatch. O comisie numită de guvern pentru a analiza situaţia a ajuns la un acord după mai multe luni de dezbateri.

Mai mult de o treime din energia electrică este produsă în Germania pe bază de cărbune. Comisia, care a fost compusă din 28 de membri care reprezintă regiuni miniere, companii de utilităţi, oameni de ştiinţă şi ecologişti, a admis o posibilă reviziure a termenului în 2032 şi încetarea arderii cărbunelui mai devreme, în 2035. Decizia urmează a fi aprobată de Guvern.

Comisia a atenţionat că în următorii 10 ani vor trebui create 5.000 de noi locuri de muncă în regiunile afectate de întreruperea mineritului cărbunelui. Aceste regiuni ar trebui să primească 40 de miliarde de euro în următorii douăzeci de ani ca subvenţii din partea guvernului.

Greenpeace, care doreşte închiderea tuturor centralelor de cărbune până în 2030, a salutat faptul că „Germania are în sfârşit un calendar, dar nu este suficient. Viteza este greşită”, a spus Martin Kaiser, şeful Greenpeace.

Un studiu din 2014 nota că Germania dispunea de patru din cele cinci centrale termice pe cărbune considerate cele mai poluante din Uniunea Europeană.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.