Gheorghe Mencinicopschi: alimentele culturale, un nonsens biologic aducător de boală și moarte

 Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi ne informează că omul mănâncă două categorii de alimente: alimente vii, naturale integrale, dar şi o altă categorie pe care nicio altă fiinţă nu le mănâncă – alimentele culturale. Acestea sunt generate de imaginaţia, de gastronomia noastră, și care pe termen mediu ne distrug sănătatea.„Aici e vorba de fructele şi legumele chinuite în fel şi chip, termic, în care se mai adaugă şi E-uri, şi sare, şi zahăr. Alimentele culturale nu au corespondent în natură. Un aliment viu este mărul pe care-l culegem din copac, de exemplu“, afirmă specialistul într-un interviu la Adevărul live, potrivit gandeste.org

  Poporul român a trecut de mulţi ani la alimentele la pachet. Anumite forme de cancer s-a dovedit că sunt induse de o hrană nesănătoasă. Suntem pe locul al treilea la obezitate în UE, acum zece ani eram pe locul 20Obezitatea, care a devenit epidemică la copii, e mult mai periculoasă decât la adulţi și a fost decretată de curând de OMS drept boală cronică. Noi facem cel mai mare rău când le dăm copiilor şi nepoţilor noştri alimente culturale, moarte. Acestea trebuie contrabalansate cu legume, fructe, seminţe, germeni, chiar. În România nu se învaţă despre crononutriţie. Omul are un bioritm, adică funcţionează diferit în 24 de ore, explică Gheorghe Mencinicopschi:

– Ficatul începe să funcţioneze ca detoxifiant între orele 1.00 şi 3.00 dimineaţa. Dacă mâncăm noaptea, ficatul nu poate să facă detoxifierea. De aceea, e o normă biologică să mănânci cu 3-4 ore înainte de somn şi să nu te culci mai târziu de 22.00.

Dimineaţa se activează funcţia colonului.

– Tot dimineaţa, de la 4.00-5.00 se activează sistemul cardiovascular. De aceea, cele mai multe infarcte au loc dimineaţa.

– Dimineaţa se secretă mai multă insulină. Asta ne spune că în prima parte a zilei, organismul se pregăteşte pentru stresul zilei. De aceea micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Singurul care ne spune ce, când, cum, unde să mâncăm este corpul nostru. Omul este programat genetic să prefere gusturile dulce, gras şi sărat. Aşa sunt fabricate alimentele culturale. Li se introduc E-urile care le fac mai gustoase pentru noi. Oamenii devin dependenţi de alimente pentru că le aleg după două categorii: să fie savuros şi să fie ieftin. Din păcate, începem să mâncăm alimente nocive chiar din uterul mamei. Fătul simte gustul de la patru luni de sarcină şi îşi poate forma gusturile încă de atunci, fiindcă placenta nu este impenetrabilă. Mulţi copii au boli de inimă, de rinichi, au colesterol mărit, se maturizează prematur. Toate acestea din cauza alimentaţiei, mai ales. Sunt studii care arată că, din 2005, speranţa de viaţă în ţările avansate are un trend descrescător, din cauza creșterii demenţiale a chimizării, potrivit profesorului Mencinicopschi. În România, sporul natural de populaţie este negativ. La fiecare nou-născut mor 2,6 oameni. Mor mai mulţi decât se nasc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.