Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Gimnaziada de baschet feminin, câștigată de elevele din Reghin

Publicat: marți, 05 iunie 2018

Organizată în premieră la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, Gimnaziada a reunit laolaltă cele mai bune școli din țară la 10 discipline sportive. Titlul la baschet a fost cucerit de reprezentantele Şcolii Gimnaziale „Illyes Lajos Alexandru Ceuşianu” din Reghin, care au învins în finală formaţia Colegiului Naţional ”Teodor Neş” din Salonta.

Medaliile de bronz au revenit echipei Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Au mai participat la turneul final baschetbaliste din Iaşi, Buzău, Alexandria, Arad şi Bucureşti. „Astfel de competiţii pot contribui la convingerea copiilor să facă sport, mişcare. Dacă atunci când se vor întoarce în judeţele lor profesorii  vor face lobby pentru această întrecere, sunt sigură că mai mulţi copii vor începe să practice baschetul. Noi, profesorii de educaţie fizică încercăm să-i luăm pe copii din faţa calculatoarelor, dar să ştiţi că persoanele cu care de fapt noi ne luptăm nu sunt copiii, ci părinţii acestora, care le găsesc alte activităţi extraşcolare” – Florina Damian, inspector şcolar pentru educaţie fizică la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Şi-a făcut codiţe special pentru finală

Componentă a echipei Colegiului Naţional ”Teodor Neş” din Salonta, Simina Vlad a fost una dintre remarcatele competiţiei. Nu doar pentru talent, dar şi pentru look. Ea spune că visul său este de a deveni prima româncă din campionatul profesionist feminin nord-american de baschet, WNBA, iar pentru asta are şi un „ingredient secret”: îşi împleteşte părul în codiţe înaintea meciurilor importante.

„Fac baschet de 7 ani şi visez să ajung în WNBA. Codiţele le-am făcut special pentru finală, pentru a-mi purta noroc. Nu mi-a luat foarte mult timp să le fac, doar o jumătate de oră” – Simina Vlad, jucătoare Colegiul Naţional ”Teodor Neş” Salonta.

Prezenţa la Izvorani, un factor motivator pentru copii

Desfăşurarea competiţiei în sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani a fost un factor motivator pentru micile baschetbaliste. Toate speră să revină aici.

„Sunt foarte entuziasmată de prezenţa la această competiţie, mă simt foarte bine.Mă motivează că suntem la Izvorani, în acest loc unde se pregătesc campionii. Acest lucru îmi dă forţa să continui să mă antrenez cu aceeaşi dăruire. E ceva cu totul special” – Diana Mircea, jucătoare Şcoala Gimnazială „Illyes Lajos Alexandru Ceuşianu” Reghin.

Desemnată cea mai valoroasă jucătoare a competiţiei, Diana Mircea, de la şcoala din Reghin, face baschet din clasa I, iar rezultatele muncii se văd. Spune că baschetul e viaţa ei şi-l are ca idol pe unul dintre cei mai valoroşi baschetbalişti din lume: Stephen Curry, de la care a „furat” mai multe mişcări. Ea s-a ales cu patru trofee la competiţia disputată la Izvorani.

„Fac baschet din clasa I, adică de 8 ani. Sunt foarte multe antrenamente în spate şi rezultatele se văd. Foarte mult din timpul liber îl ocup doar cu baschet. Şi afară bat mingea. E ceea ce îmi place şi aş vrea să continui cât mai mult. Am luat patru trofee, însă niciodată nu sunt prea multe, aşa că mai am loc în vitrină. Idolul meu este Stephen Curry, pe care îl urmăresc tot timpul. Încerc să copiez de la el mai ales aruncările la coş, aruncările de 3 puncte, pătrunderile şi apărarea” – Diana Mircea, jucătoare Şcoala Gimnazială „Illyes Lajos Alexandru Ceuşianu” Reghin.

Ediția 2018 a Gimnaziadei se încheie miercuri și joi la Izvorani cu finalele la handbal feminin și Șah.

Stefan Gavan

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=98716

Publicat de la data iun. 5 2018. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE, SPORT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 septembrie 2019, 9:18
 

N
Parţial însorit
17°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:52
Apus: 19:31
Prognoza 14 septembrie 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
29°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
14°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.672 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team