Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Grapini: România are obligaţia să promoveze tradiţiile satului românesc în lume

Publicat: duminică, 14 aprilie 2013

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Maria Grapini, a semnat, în data de 11 aprilie 2013, la sediul Guvernului României, Protocolul de colaborare pentru realizarea de acțiuni și evenimente comune, în scopul atingerii obiectivelor de promovare a României, conform Calendarului Sărbătorilor Satului Românesc.

Protocolul a fost semnat de catre Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Autoritatea Naționala pentru Turism, Asociația Naționala de Turism Rural Ecologic și Cultural România (ANTREC) și Asociația „Cele mai Frumoase Sate din România” (AFSR).

„Sunt onorata ca am incheiat acest protocol prin care recunoastem cat de importanta si valoroasa este mostenirea noastra traditionala. Astfel, prin acest demers repunem la locul de cinste Satul romanesc. Nu trebuie sa uitam ca „vesnicia s-a nascut la sat” si ca Romania are obligatia sa valorifice si sa promoveze traditiile satului romanesc peste tot in lume,” a declarat Ministrul Maria Grapini.

Prin acest document, autorităţile centrale recunosc oficial, la nivel guvernamental, un număr de 25 de sărbători ale satului românesc, care vor fi promovate în viitor atât în țară, cat si în străinătate.

Obiectivele Protocolului vizează promovarea României ca destinație turistică pe plan intern şi extern, în scopul construirii unei imagini pozitive a ţării noastre pe baza patrimoniului său natural și cultural.

Statul va sprijini inclusiv logistic și financiar realizarea acestor evenimente tradiționale ale zonei rurale, recomandate de Asociația Cele mai Frumoase Sate din România si ANTREC.

Protocolul de colaborare pentru realizarea de acțiuni și evenimente comune, în scopul atingerii obiectivelor de promovare a României, conform Calendarului Sărbătorilor Satului Românesc a fost semnat in prezenta a peste 40 de primari de sate si comune din Romania.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4581

Publicat de la data apr. 14 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 septembrie 2019, 3:29
 

N
Senin
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:02
Apus: 19:14
Prognoza 23 septembrie 2019
Zi
 

S
Parţial însorit
25°C
Vânt: 0 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

E
Nori intermitenti
14°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.709 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team