Grevă de avertisment la Metrorex, marți dimineață

Angajații Metrorex vor participa, marți dimineață, între orele 04:00 și 06:00, la o grevă de avertisment după ce negocierile Sindicatului Liber Metrou – Unitatea USLM cu administrația Metrorex au eșuat.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de absența finanțării pentru a asigura condițiile la locul de muncă , cât și de sistarea lucrărilor la magistrala cinci Drumul Taberei – Universitate. Cea de-a treia revendicare a sindicaliştilor vizează modificarea legilor care reglementează relaţiile de muncă , în special Legea dialogului social şi Codul Muncii.

Conducerea Metrorex aduce precizări privind greva sindicaliştilor

„Administratia apreciaza ca, prin încetarea activitatii, un segment de calatori, care în mod normal sunt utilizatori ai transportului cu metroul, va fi afectat si va fi obligat sa-si reconsidere activitatea diurna privind deplasarile în oras.

Atrage, de asemenea atentia, în virtutea obligatiilor legale pe care le are, ca societatea comerciala desfasoara o activitate de transport de persoane, cu metroul, în scopul satisfacerii interesului public si social, ca acest scop nu trebuie afectat printr-o actiune de greva si ca mijloacele de presiune nu trebuiesc exercitate prin afectarea acelor categorii de populatie carora le este adresat acest mijloc de transport.

Consecintele celor prezentate mai sus, pot fi producerea de incidente cauzate de aglomeratia din statiile de transport public de suprafata si traficul general supraaglomerat din oras, incidente ce pericliteza sanatatea si viata oamenilor.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2011 a Dialogului social, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 157 care prevede „Nu pot constitui
obiect al conflictelor colective de munca, revendicarile angajatilor pentru a caror rezolvare este necesara adoptarea unei legi sau a altui act normativ”, aceasta revendicare nu poate face obiectul unui conflict de munca.

Este prejudiciata imaginea companiei, în contextul în care Metrorex face eforturi remarcabile de modernizare si dezvoltare, de adaptare continua la solicitarile pietei.

Concluzionând, administratia apreciaza ca dreptul la greva trebuie exercitat numai în conditiile si limitele prevazute de lege si cu respectarea stricta a garantiilor stabilite de legiuitor în scopul asigurarii unor servicii esentiale pentru comunitate si ocrotirii unor interese generale.

Conducerea Metrorex a dat dovada în permanenta de disponibilitate si deschidere în ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca, propunând la fiecare
runda de negociere încheierea unui nou CCM în concordanta cu prevederile legale în vigoare, astfel încât activitatea societatii Metrorex sa se desfasoare în continuare în conditii normale fara afectarea publicului calator. Speram ca toti salariatii Metrorex sa raspunda solicitarii administratiei de a renunta la greva, întrucât este spre binele nostru comun, al salariatilor si al calatorilor deopotriva. Va multumim!” (DIRECTOR GENERAL, ing. Aurel RADU)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.