Greva generală de la metrou se suspendă

Preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, vineri, la sediul Ministerului Transportului, că greva generală la metrou a fost suspendată până la o dată care va fi precizată în perioada următoare.

„Ca urmare a aprobarii Memorandumului de catre Guvernul Romaniei privind unitatile subventionate, precum si a negocierilor ce se deruleaza la sediul Metrorex (Ministerul Transporturilor), USL Metrou suspenda greva propriu – zisa care era programata pentru luni, 14.10.2013. In aceste conditii se suspenda si greva de solidaritate a sindicatelor din RATB.” – a anunțat Rădoi, citat de b365.ro.

Anterior, sindicaliştii au ameninţat că dacă în weekend nu sunt rezolvate revendicările vor declanșa greva generală la metrou luni şi marţi.

În cursul serii, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, la Constanţa, că sindicaliştii de la Metrorex şi RATB nu ar trebui să se grăbească să intre în grevă generală pentru că ar fi împotriva locuitorilor Capitalei şi a precizat că unele dintre solicitările lor pot fi acceptate, dar altele nu.

„Am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii sindicatului şi cu reprezentanţii conducerii Metrorex. Avem un punct de vedere al Consiliului de Administraţie privind solicitările pe care Metrorex le are vizavi de contractul colectiv de muncă. Am transmis Ministerului Muncii aceste revendicări, pentru a avea şi pe legislaţia muncii un punct de vedere. Rugămintea pe care am avut-o faţă de sindicate a fost să ne dea răgazul să avem toate aceste puncte de vedere pentru ca la următoarea întâlnire să discutăm punctual solicitările dumnealor, să vedem ce poate fi acceptat şi ce nu poate fi acceptat”, a spus ministrul Transporturilor citat, de b365.ro.

„Vom reveni cu un alt comunicat in cursul saptamanii viitoare pentru a aduce la cunostinta mass – media si opiniei publice daca greva va fi reprogramata sau conflictul de la Metrorex se va stinge.” – a mai anunțat Ion Rădoi, într-un comunicat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.