Grilele TVR îşi schimbă conceptul

Talk-show-uri puternice, programe publicistice şi informative serioase şi bine documentate, seriale multipremiate şi aşteptate de telespectatori, emisiuni de divertisment cu vedete iubite de public – aceasta este oferta de primăvară a principalului post al Televiziunii Române.

 

Un post de televiziune competitiv, „cu precădere de news şi current affairs”, după modelul BBC – astfel va arăta TVR 1 din această primăvară, conform declaraţiei lui Stelian Tănase, director general interimar al Televiziunii Române. Conform acestei strategii, TVR 1 va difuza programe specifice unei televiziuni publice puternice: dezbateri, emisiuni culturale, istorice, educative.

Ion M. Ioniţă, Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu, Timea Bereczki, Daniel Apostol şi Miruna Munteanu sunt figurile noi care vor putea fi văzute din această primăvară la TVR 1, alături de vedete consacrate precum Iuliana Tudor, Moise Guran, Eugenia Vodă, Cătălin Ştefănescu, Liviu Mihaiu, Marina Constantinescu etc. Şi tot în noua grilă TVR 1 se vor găsi emisiuni realizate de Irina Păcurariu ori prezentate de Nicolle Stănese, Eda Marcus şi actorul Dragoş Huluba.

De luni până vineri, de la 18.50, Ion M. Ioniţă este În prima linie, comentând declaraţiile zilei şi analizând deciziile care ne afectează pe toţi, alături de oameni politici importanţi. În serile de joi, după principalul jurnal de ştiri al zilei, Miruna Munteanu şi Daniel Apostol propun o nouă emisiune de dezbateri: Joi la 9. Duminica, de la ora 13.00, Cornel Nistorescu i se alătură lui Claudiu Lucaci în talk-show-ul Ultima ediţie, dezbătând împreună cu analişti de marcă, cele mai importante evenimentele politice, economice, sociale ale săptămânii. Cei care vor să afle reţetele simple, dar pline de rafinament, ale ospeţelor boiereşti de la începutul de secol XX, dar şi să asculte opinii tranşante despre evenimentele săptămânii sunt invitaţii lui Mircea Dinescu în fiecare duminică, la 14.30, la Politică şi delicateţuri.

În serile de sâmbătă, de la ora 21.00, Eda Marcus şi Dragoş Huluba invită telespectatorii la Gala umorului, o emisiune menită să pună în valoare extraordinara Arhivă a Televiziunii Române şi care va readuce pe micul ecran imagini cu cei mai iubiţi actori ai comediei româneşti.

La capitolul seriale, TVR 1 începe grila de primăvară cu două premiere mult aşteptate de telespectatori: sezonul VII al seriei Dr. Houseşi primul sezon al sitcom-ului multipremiat The Office. Hugh Laurie revine la TVR 1 din 3 martie, la ora 21.00, în rolul care i-a adus cinci nominalizări la premiile Emmy şi două Globuri de Aur: Gregory House, medicul care ar fi cu siguranţă cel mai teribil coşmar al oricărui pacient, dacă nu ar fi posesorul unui intelect aparent infailibil. Iar sitcom-ul The Office, care a adunat peste 30 de premii şi 130 de nominalizări, între care Globul de Aur şi mai multe premii Emmy, va putea fi văzut de telespectatorii TVR 1 tot în serile de luni, de la ora 22.00.

Pe lângă noutăţile amintite, revin în grila TVR 1: Nocturne, cu Marina Constantinescu, în fiecare luni, ora 24.00, Între bine şi rău, cu Liviu Mihaiu, căruia i se alătură ca moderator jurnalista Timea Bereczki, Profesioniştii cu Eugenia Vodă, transmisă în fiecare sâmbătă, de la ora 22.00, Garantat 100%, cu Cătălin Ştefănescu, emisiunea fiind difuzată duminica, de la ora 23.00. Iuliana Tudor se întoarce în grila TVR 1 cu O dată-n viaţă în fiecare vineri, de la ora 21.00. De asemenea, seria Dosar România vine cu noi episoade de la începutul lunii martie. Sub acest generic, Irina Păcurariu va prezenta telespectatorilor cea mai nouă serie de documentare – „Exodul mamelor” – despre mii de românce obligate de sărăcie să trăiască doar cu amintirea copiilor, aflaţi la mii de kilometri de casă. La „Exodul mamelor” acestea vor povesti adevăratul preţ pe care îl au de plătit. Biziday continuă să fie difuzată de luni până joi, de la ora 22.30,Teleenciclopedia, Exclusiv în România se regăsesc de asemenea în grila TVR 1, tot sâmbăta, Viaţa satului – duminica, ora 10.30, Ora Regelui – sâmbăta, ora 13.00, 37°, cu Marina Almăşan – sâmbăta, ora 14.30.

Echipa Ştirilor TVR vine şi în această primăvară cu o nouă campanie menită să schimbe mentalităţi, dar şi legi. „Izolaţi printre noi” este titlul campaniei ce susţine integrarea copiilor cu dizabilităţi, al cărei start se dă pe 3 martie, în cadrul Telejurnalului de seară de la TVR 1. Respinşi din şcolile normale şi de copiii sănătoşi de la locurile de joacă, cei mai mulţi copii cu dizabilităţi rămân izolaţi, devenind adulţi marginalizaţi de societate. Din 3 martie, Ştirile TVR vă spun, în fiecare zi, timp de o lună, cum arată lumea copiilor „speciali” din România.

Sportul are şi el loc în grila de programe a primăverii TVR 1. Fotbal românesc şi internaţional (meciuri din UEFA Champions League, dar şi Liga a II-a), etapa de la Râşnov a Cupei Mondiale de Sărituri cu Schiurile sau Campionatul Mondial de Patinaj Artistic de la Tokyo, precum şi meciuri din Cupa Europei pe Naţiuni la rugby pot fi urmărite de telespectatorii TVR 1.

Grilele de primăvară debutează la 1 martie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.