Grindeanu: Proiectul de lege de modificare a Codurilor penale va fi transmis la Parlament doar după dezbaterea sa

Proiectul de lege de punere în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu Codul penal și Codul de procedură penală va fi transmis la Parlament doar în momentul în care dezbaterea sa publică s-a încheiat, a afirmat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

„Ne-am angajat că vom face un proces transparent, prin care să consultăm toate instituțiile și nu numai, ONG-uri ș.a.m.d. (…) Pe site-ul Ministerului Justiției se află acel proiect de lege (…) de punere în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu Codul penal și Codul de procedură penală. Este în proces de dezbatere publică acest proiect. Vom transmite către Parlament — indiferent cine solicită acest lucru — acest proiect în momentul în care dezbaterea publică este încheiată”, a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă comună cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Premierul Grindeanu a făcut această precizare după ce a fost întrebat care este punctul său de vedere față de declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la întârzierea cu care sunt puse la punct actele normative de modificare a Codului penal.

„În momentul în care s-a încheiat această dezbatere publică, (…) ni-l asumăm în Guvern, ca și proiect de lege, și-l vom transmite în Parlament”, a spus șeful Executivului.

Pe de altă parte, Grindeanu a mai spus că nu are niciun fel de semne de întrebare referitor la faptul că Parlamentul nu ar susține Executivul în atingerea obiectivelor legate de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

„N-am niciun fel de semne de întrebare, în acest moment, cum că Parlamentul n-ar veni în întâmpinarea noastră și nu ar susține tot ceea ce noi ne-am angajat că facem pentru atingerea acestor obiective. Iar lucrurile astea vor fi văzute în perioada imediat următoare”, a afirmat șeful Executivului.

De asemenea, Grindeanu a subliniat că atingerea obiectivelor legate de MCV nu depinde doar de Guvern, ci și de celelalte instituții.

„Nu doar de mine depinde și de Guvernul pe care-l conduc, ci și de celelalte instituții (…) Am detaliat astăzi (în întâlnirea cu Timmermans — n.r.) ce avem de gând să facem, (…) pentru a atinge toate acele obiective, obiective care nu sunt doar un scop în sine pentru a înlătura MCV, ci sunt bune pentru întreaga societate, astfel încât să intrăm pe un drum absolut normal și pe acel proces ireversibil”, a mai afirmat Grindeanu.

CITEȘTE ȘI:

Dragnea: O să cer o audiență la ministrul Justiției ca să-i explic că Parlamentul nu e anexa Guvernului

Grindeanu: Obiectivul meu este să finalizăm MCV înainte ca România să preia președinția Consiliului UE

Ministrul Justiției: Vom face o evaluare riguroasă a celor 4 coduri; în anii de aplicare și-au arătat neconcordanțele

Timmermans: Sunt convins că după ce procesul MCV va fi încheiat lupta anticorupție va fi continuată de poporul român

Șerban Nicolae: MCV și-a atins obiectivele; cred că la finalul acestui an decizia de închidere a Mecanismului va fi luată

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.