Guido Reil, ignorantul activ, recidivează!

Cred că nu ați uitat prea repede acest nume, Guido Reil, fiindcă așa îl cheamă pe europarlamentarul german care și-a permis să numească România ,,Vestul sălbatic al Europei”.

Mirându-se, vezi Doamne, că țara noastră este membră a Uniunii Europene și încercând să își susțină otrăvitele ziceri pe niște dovezi pe care le-a cules în urma unor repetate vizite în țara noastră.

După cum era și de așteptat, individul a fost imediat și categoric pus la punct de mai mulți europarlamentari români, iar presa, de aici, de acasă, i-a dat replici binemeritate. După cum cred că foarte corect au procedat colegii de breaslă de la ziarul ,,Libertatea”, Medeea Stan și Laurențiu Ungureanu, care l-au contactat online pe Guido Reil și i-au cerut să își probeze afirmațiile.

Nu am de gând să răpesc timpul cititorilor povestind pe larg despre ce și cum răspunde insul întrebărilor foarte la obiect care i-au fost puse. În schimb, vreau să discutăm mai atent despre recitalul de crasă ipocrizie pe care a încercat să ni-l servească personajul care, în finalul interviului se și smiorcăie: ,,Vreau să îmi cer scuze dacă am rănit sentimentele românilor. Îmi pare cu adevărat rău”.

Ce spui, băietaș? Zici că îți pare rău ,,dacă” ai rănit sentimentele românilor?! Niciun ,,dacă”, fiindcă aici nu încape nicio îndoială! Da, ne-ai rănit, și încă într-un mod de neiertat, prin tot ceea ce ai declarat despre noi și despre România. Așa că dă-mi voie să ți-o spun de la obraz, și de data asta te-ai dovedit un mincinos. Mai ales pentru că asta nu este singura ta minciună pe care o descoperim după ce am citit interviul, Guido Reil.

Țineți, desigur, minte că în declarația pe care a făcut-o în fața Parlamentului European, acesta a spus că a fost de mai multe ori în România? Ei bine, aflați că, și de data asta, a mințit fără rușine! O recunoaște, de bunăvoie și nesilit de nimeni, el însuși, în interviul sus menționat, unde declară, cu subiect și predicat, că a fost o singură dată (!), prin luna martie a acestui an, dar și atunci numai în trecere, cam 600 de kilometri, în drum spre Ucraina.

De unde a tras, atunci, concluzia, conform propriilor constatări și analize, că suntem în topul corupților Bătrânului Continent și că nu merităm să fim admiși în Spațiul Schengen? Știe, răspunde cel întrebat, dintr-un studiu al Centrului pentru Democrație, ,,Zentrum fur Demokratie‘. După care, atunci când jurnaliștii noștri i-au cerut să pună documentele pe masă, a postat o pagină cu antetul EURACTIV în care era vorba despre… Bulgaria!!!

Iată, așadar, cine este acest mincinos înrăit care își permite să abuzeze de calitatea de europarlamentar pentru a arunca, în serie, minciunile sale otrăvite despre România și despre români. Nu contest, am putea ca, așa cum ne îndeamnă învățătura creștină, să îl numim doar un ignorant și să închidem discuția. Eventual, aplicându-i sancțiunea morală a preceptului ,,iartă-l, Doamne, că nu știe ce spune”.

Deși, dacă mă gândesc mai bine și iau aminte că acest Guido Reil reprezintă în Parlamentul European Germania, țară care a dat culturii europene și universale un imens tezaur de înțelepciune și de valori nepieritoare, cred că cel mai bine ar fi să îi spun insului pe nume: un ignorant activ.

Urmând să îi aplicăm binemeritata punere la punct conform aforismului lui J.W.Goehe:,,Nimic nu este mai înspăimântător ca ignoranța activă”, pe care l-am aflat în ,,Dicționarul de maxime comentat”, al lui Tudor Vianu.

Categoric și rușinos adevăr pornind de la care eminentul nostru cărturar adaugă: ,,Tot așa de groaznică este și prostia harnică”.

                                                                    Șerban  CIONOFF

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.