Guvern: Şomajul s-a redus cu 56 mii de persoane

Guvernul României face câteva precizări privind situația reală a șomajului din România, din primul semestru al anului 2013, bazate pe informațiile corecte furnizate de Comisia Națională de Prognoză și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Astfel, în această perioadă, au intrat în șomaj 333 mii persoane și au ieșit din șomaj 389 mii persoane. Prin urmare, șomajul s-a redus cu 56 mii persoane.
În luna iunie 2013, față de decembrie 2012, a crescut numărul salariaților cu 70,6 mii persoane. Au încetat activitatea 22,6 mii persoane, ponderea cea mai mare fiind în industria energetică (5,5 mii persoane), intermedieri financiare și asigurări (3,5 mii persoane), industria metalurgică (2 mii persoane), substanțe chimice (1,1 mii persoane). Pe de altă parte, au început activitatea 93,2 mii persoane, cei mai mulți angajați noi fiind în activități de servicii suport (21,6 mii persoane), construcții (11,3 mii persoane), agricultură (9,5 mii persoane), hoteluri și restaurante (9,4 mii persoane), industria alimentară (2,8 mii persoane).
Faptul că în construcții a crescut numărul angajaților, atât în iunie față de decembrie (de la 344,8 mii la 356,1 mii), cât și iunie 2013 față de iunie 2012 (cu 2,9 mii persoane), arată că nu a existat o influență negativă a politicii bugetare privind investițiile.
Totodată, faptul că principalele sectoare în care s-a redus numărul salariaților sunt sectoare cu salariu de ramură peste salariul mediu pe economie arată că nu a existat o influență negativă a politicii de creștere substanțială a salariului minim.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.