Guvernul Dragnea – Tudose dă atacul la pensiile romanilor

29 iunie 2017 – Liviu Dragnea, întrebat despre desfiinţarea pilonului II de pensii: „O prostie!”

29 iunie 2017 – Mihai Tudose, despre pilonul II de pensii: „Nu se va desfiinţa, punct.”

25 august 2017 – Vicepremierul Marcel Ciolacu a susţinut că PSD nu vrea să ia banii din Pilonul II de pensii pentru a fi duşi în Pilonul I şi că „nu e problemă de bani”.

26 octombrie 2017 – Ministrul Muncii: „Contribuţia pentru Pilonul II de pensii scade de la 5,1% la 3,7%”

La o diferenţă de aproape 4 luni de zile, cei din PSD ajung de la „e o prostie a vorbi despre modificări la Pilonul 2 de pensii” la scăderea contribuţiei pentru acest pilon de la 5,1% la 3,7%.

Aceasta e o nouă dovadă a haosului care guvernează România. Pentru a putea să îşi susţină promisiunile electorale, cei din PSD umblă la pensiile românilor, la pilonul 2 pe care mulţi români îl vedeau drept o gură de aer.

Măsura guvernului nu ar face decât să ducă la scăderea viitoarelor pensii din acest pilon. Dacă va fi aplicată, măsura va afecta dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanţilor la acest sistem. Mai mult, aceasta arată foamea de bani a Guvernului şi este un semnal negativ pentru investitorii străini.

Mi se pare de-a dreptul periculos ce se întâmplă astăzi. Este o situaţie critică pentru viitorul românilor, pentru cei care sperau că, odată ajunşi la pensie, vor beneficia de banii pe care i-au pus deoparte. Însă, cei din PSD nu au scrupule și nu mai ţin cont de nimic. PNL se va lupta până la capăt cu acest PSD scăpat de sub orice control şi vom depune toate eforturile ca aceste atacuri la adresa veniturilor românilor să nu continue.

 

Senator George Stângă, președinte PNL Galați

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.