Guvernul impune persoanelor cu venituri mici sa plateasca CASS

Guvernul a emis un proiect de ordonanta de urgenta, care reglementeaza un nou mecanism pentru plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale in cazul persoanelor fizice.

Potrivit noilor masuri care se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante, plata CASS va fi efectuata si de catre persoanele ce au inregistrat in anul precedent, din activitati independente, venituri sub plafonul de 22.800 lei.

Concret, daca in prezent contribuiau la Sanatate doar persoanele fizice care obtineau venituri din activitati independente, peste pragul de 22.800 lei, in curand nu se va mai tine cont de acest plafon, fiind obligati sa plateasca si cei care castiga mult mai putin. Aceste persoane vor fi obligate sa plateasca 10% din echivalentul a sase salarii minime brute, iar in urma unui calcul simplu, reiese ca vor scoate din buzunar aproximativ 1.140 de lei.

Guvernul nu a uitat nici de persoanele fizice care nu inregistreaza niciun venit.Acestea  se vor putea asigura anual, prin plata CASS, pentru 12 luni. In esenta, va fi vorba de achitarea anuala a 10% din echivalentul a sase salarii minime brute. Din moment ce, in prezent, salariul minim este de 1.900 de lei, am vorbi de o suma anuala de plata de 1.140 de lei, adica 10% din 11.400 de lei (1.900 de lei x 6).

 

Detalii pe manager.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.