Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Guvernul României a lansat portalul posturi.gov.ro

Publicat: marți, 17 septembrie 2013

Guvernul României a lansat, luni, portalul posturi.gov.ro, reprezentând unificarea într-un portal unic a informaţiilor privind posturile vacante de funcţionar public din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din România.

Este, în acelaşi timp, o modalitate de respectare a principiului transparenţei faţă de cetăţeni şi faţă de societatea civilă. Scopul portalului posturi.gov.ro este informarea publicului interesat de ocuparea unui loc de muncă în cadrul administraţiei centrale şi locale din România, arată un comunicat al Guvernului.

posturi.gov.ro beneficiază de o serie de funcţionalităţi ce permit căutarea şi filtrarea cu precizie a posturilor.

Astfel, cei interesaţi pot efectua căutări în funcţie de localitatea dorită, examinând direct harta sau setând o distanţă fixă faţă de anumite oraşe ale României. Se poate efectua o căutare, de asemenea, în funcţie de cuvinte-cheie, nivel de pregătire necesar pentru ocuparea poziţiei, angajator sau data la care au fost publicate posturile.
Anunţurile prezintă în detaliu postul pentru care acestea au fost create, modalitatea de aplicare şi informaţii despre dosarul de concurs, astfel încât fiecare candidat sa obţină maximum de informaţii despre poziţia vizată şi să aibă posibilitatea de a-şi pregăti dosarul propriu cât mai temeinic.

Site-ul pune la dispoziţia celor interesaţi şi un ghid prin consultarea căruia aceştia pot afla mai multe despre ocuparea unei funcţii publice: condiţii generale, procedura de desfăşurare a unui concurs pentru ocuparea unui post public, ce trebuie să conţină dosarul de concurs, care sunt criteriile de evaluare într-un interviu ş.a. În plus, persoanelor interesate li se pune la dispoziţie un breviar ce cuprinde actele normative care reglementează procedura de ocupare a unei funcţii publice şi alte documente corelate.

Iniţiativa reprezintă continuarea proiectului PublicJob.ro, lansat în 2012 şi coordonat de către Cristian Botan, în prezent consilier pentru transparenţă în administraţia publică. Proiectul a reprezentat primul efort de acest gen de la noi din ţară, indexând toate posturile vacante de funcţionar public. Portalul posturi.gov.ro a fost creat sub coordonarea lui Cristian Botan.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14316

Publicat de la data sept. 17 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 octombrie 2019, 9:14
 

N
Ceaţă
9°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:38
Apus: 18:22
Prognoza 22 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Soare
23°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Predominant senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

Loto

Horoscop

  • 234.998 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team