Guvernul Ungariei adoptă măsuri sociale… înainte de alegeri

Vin alegerile, încep să curgă promisiunile.

Guvernul Ungariei va rambursa familiilor impozitul pe venit de la începutul anului 2022 și planifică, de asemenea, o creștere importantă a salariului minim, a anunțat premierul Viktor Orbán, care justifică aceste posibilități financiare prin

revenirea economiei. Pe de altă parte, Ungaria a strâns aproximativ 4,4 miliarde de euro de pe piețele internaționale, printr-o emisiune de obligațiuni surpriză, pentru a acoperi întârzierea sosirii banilor din fondul de recuperare al Uniunii Europene.

Pe scurt, înainte de alegeri, dreapta maghiară dă ceva înapoi societății – Viktor Orbán a direcționat deja spre electorat subvenții, inclusiv bani pentru renovarea locuințelor și a prelungit un moratoriu asupra rambursărilor împrumuturilor pentru grupurile vulnerabile, până la mijlocul anului 2022, plus o scutire de impozit pe venitul personal pentru cei sub 25 de ani, care va intra în vigoare anul viitor.

Pensionarii vor primi, de asemenea, o plată suplimentară, din cauza creșterii inflației.

Bineînțeles, partidele de opoziție susțin că majorarea salariilor întârzie de mult și că în realitate, corupție este omniprezentă, prețurile și clivajul social sporind nestingherite.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.