Guvernul va continua procesul de privatizare a CFR Marfă

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat luni, la dezbaterea moțiunii privind CFR Marfă, că Guvernul va continua procesul de privatizare luând măsurile necesare.

„A fost elaborat memorandumul cu tema ‘Măsuri propuse pentru continuare procesului de pregătire și realizare a privatizării CFR Marfă’, memorandum care cuprinde activitățile necesare a fi parcurse și o propunere de calendar în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare și cele mai bune practici internaționale referitoare în principal la asigurarea unei perioada optime pentru promovare către investitori, realizarea de către potențialii cumpărători a propriilor expertize și audituri privind compania, întocmirea ofertelor preliminare. (…) În momentul acesta s-a înființat un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului, ai FMI, ai Comisiei Europene, ai Băncii Mondiale și Consiliului Concurenței, precum și reprezentanți ai Cancelariei primului ministru, echipă ce are ca primă responsabilitate delimitarea cadrului în care se va desfășura noul proces de privatizare”, a declarat Ramona Mănescu în plenul Camerei Deputaților.

Mănescu a mai spus că CFR Marfă va face obiectul unui nou raport de evaluare.

„Acțiunile de reorganizare și restructurare ale companiei solicitate de FMI sunt necesare pentru îmbunătățirea situației economice și creșterea atractivității companiei. În acest timp CFR Marfă trece printr-un proces de schimbări impuse de managementul privat, printr-un proces de selecție transparent și profesionist, a fost numită o nouă conducere, respectiv Consiliul de administrație în baza a OUG 109/2011. Acest proces se va desfășura în conformitate cu prevederile legale și în limitele contractului colectiv de muncă convenit deja cu sindicatele se estimează că ar fi necesară o disponibilizare de circa 1.416 de angajați care a și fost convenită și pentru acest lucru se are în vedere continuare demersului pentru includerea CFR Marfă pe lista societăților care vor beneficia de prevederile OUG 36/2013”, a susţinut ministrul Mănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.