H.D. Hartmann, la Gold FM: „Este o minciună absolută să declari astăzi că în România există antisemitism”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, analistul politic și jurnalistul H.D. Hartmann a afirmat că „este o minciună absolută să declari astăzi că în România există antisemitism”:

Derapaje există, dar nu se pot compara cu manifestările insurecționale din Franța, de exemplu. Pe de altă parte, cea mai atacată minoritate din România este cea a romilor, despre care nu vorbim aproape deloc. Dar, în calitate de cetățean român de etnie evreiască, cred că a declara România ca fiind antisemită este un neadevăr. O astfel de etichetă este devastatoare”, a spus H.D. Hartmann.

Detaliind pe marginea manifestațiilor din ultimele zile, jurnalistul a amintit faptul că statul român este fragilizat cu bună știință încă de pe vremea fostului președinte Traian Băsescu.

Această politică de fragilizare a statului român continuă. Oamenii protestează pentru că nu mai înțeleg de ce guvernanții își tot schimbă discursul; la început, virusul era o simplă răceală, apoi pandemia urma să treacă în vară, apoi scăpam în iarnă și a venit primăvara și suntem în altă criză.

În timp ce unii se înghesuie la schiat, alții sunt închiși în casă. Poporul, care oricum nu are încredere în guvernanți, a reacționat”, a spus H.D. Hartmann, adăugând că inclusiv vaccinarea s-a dovedit a nu fi soluția salvatoare.

În legătură cu responsabilitatea politicienilor și asumarea greșelilor, analistul politic a menționat faptul că guvernanții români nu au fost trași la răspundere pentru toate aceste greșeli.

Cancelarul Merkel, conducătorul unuia dintre statele care stau cel mai bine la vaccinare, a făcut o greșeală și a ieșit să-și ceară scuze. La noi, Raed Arafat s-a repezit la jurnaliști atunci când i s-au cerut răspunsuri”, a spus H.D. Hartmann, la Gold FM.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.