Hackerii nord-coreeni devin mai agresivi decât hackerii chinezi

Hackerii nord-coreeni devin mai agresivi decât hackerii chinezi, a atras marţi atenţia o firmă americană specializată, spunând despre un grup de piraţi informatici având legătură cu Phenianul că reprezintă „o ameninţare avansată persistentă”, relatează AFP.

Este pentru prima dată când firma americană de securitate cibernetică FireEye acordă acest calificativ unui grup nord-coreean.

Potrivit analiştilor, Phenianul îşi intensifică atacurile cibernetice parţial pentru a găsi surse de venit în faţa multiplelor sancţiuni la care este supus din cauza programelor sale balistic şi nuclear.

Coreea de Nord a fost acuzată că a orchestrat atacul cibernetic mondial care a avut loc anul trecut cu virusul Wannacry, lucru pe care Phenianul l-a respins cu fermitate.

FireEye a precizat că a identificat un grup de spionaj cibernetic pe care îl suspectează că este nord-coreean şi pe care l-a numit ”APT37”, de la ”Advanced Persistant Threat” (”ameninţare avansată permanentă”).

APT37 „îşi are sediul în principal în Coreea de Nord”, susţine firma americană. Ţintele alese „corespund intereselor de stat ale Coreii de Nord” şi „estimăm cu un grad ridicat de certitudine că APT37 acţionează cu sprijinul guvernului nord-coreean”.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.