Happy Step Junior în pași de dans la Lebăda de Cristal

În perioada 31 martie-2 aprilie 2017, la Palatul Național al Copiilor din București a avut loc cea de-a V-a ediție a concursului internațional de dans clasic și contemporan, Lebăda de Cristal.  Juriul format din nume mari ale dansului, atât din România cât și de peste hotare a fost alcătuit din : George Postelnicu- director artistic la Dance Campus & Contest , San Francesco di Paola, Italia și Germania.  Alin Gheorghiu- prim-solist al Operei Naționale București din anul 1993,  Monica Petrică- prim-balerină la Opera Națională București,  Tsvetanka Gerginova- Director al Arts Developing Center „G”-Bulgaria din anul 2000, Director Artistic la Studio for Modern Dance “G” din anul 2000, Sabrina Rinaldi- Profesor și Director de Scenă.

Inițiatorul concursului, doamna profesor Alina Zahariuc a luat cuvântul și a premiat atât jurații și pe cei care au ajutat-o la organizare, cât și pe Voice-over-ul concursului, Mihaela Istrate. Juriul a acordat premii speciale, printre care și o bursă de studiu în străinătate. Dansurile copiilor au fost repartizate pe categorii de vârstă dar și pe secțiuni. Vineri, 31 martie 2017 s-au înscris pentru participare 342 de numere, atât solo, cât și grupuri. Sâmbătă, 1 aprilie 2017, 650 de numere iar duminică, 2 aprilie 2017, 896 de numere.  Așadar, 1888 de copii au participat anul acesta la concurs. Concurența a fost mare iar cei mai buni copii au plecat acasă cu diplome și medalii.

Școala Happy Step a obținut cele mai multe premii în cadrul concursului.

Mini Happy Step – locul II (dans de caracter/7-9 ani)
Mini Artis – locul I (secțiunea open/10-12 ani)
Happy Star – locul I (secțiunea Open grup/10-12 ani),premiu pentru costume și premiu special bursa de studii în Italia
Teen Happy Step – locul II (secțiunea Open formatii/10-12 ani)
Happy Step junior-locul II (fantezie coregrafica/10-ani)
Artis Junior -locul I (dans de caracter/13-15 ani)

Doamna coregraf, Andreea Feher ne-a acordat un interviu pentru a ne mărturisi câtă muncă a depus pentru ca acești copii să fie premiați  și să ocupe primele locuri în clasament.

INTERVIU

1) Cât timp v-a luat să pregătiți echipa Happy Step Junior pentru acest concurs?

Montajul unei coregrafii nu durează foarte mult,deoarece si-au format deja memoria miscarii.Coregrafia „Vampire dance” a fost concepută în vara anului 2016, lucrată 2 luni și prima data prezentata pe scena competiției „Dance România Open” la Năvodari. În urma cu aproximativ o luna am reluat pregătirea acestei coregrafii pentru concursul național “Lebada de cristal 2017”.Asadar o coregrafie marca Happy Step Jr.nu necesita mult timp pentru pregătire.”Vampire dance” este o fantezie coregrafica,povestea unei fete inocente,transformată în vampir,devenind egala celorlalți vampiri,chiar mai speciala.

2) Cum ați ales melodiile pe care au dansat cei mici?

Dorind o prezenta și o evoluție originala pe scena competițiilor din Romania, melodiile trebuie alese cu atenție, având o oarecare legătură cu povestea coregrafiilor. Întâi am pregătit planul coregrafiei,povestea,calupuri le de mișcări și pași, formele geometrice,după care am cautat melodia cea mai potrivita pentru ideile mele. Binenteles,melodica este baza în montajul unei coregrafii,dar întâi trebuie să știm „scheletul” dansului și după aceea sa cautăm melodia potrivita.

3)Anul trecut ați luat premiul 1, anul acesta concurența a fost mult mai mare, pe ce loc v-ați clasat?

Concursurile sunt diferite de la an la an,iar pretențiile sunt destul de mari.De aceea competiția este destul de apriga. Parerea mea este ca în proporție de 50% evoluția de pe scena depinde și de dispoziția și starea dansatorilor din ziua respectiva. Repetitia generala la sala poate fi perfecta,iar la concurs sa se întâmple ceva în defavoarea concurenților. Anul trecut Happy step Jr s-a clasat pe locul I,iar anul acesta au luat locul II.Nu mereu evoluția pe scena este în concordanta cu premiul câștigat, dar ei trebuie sa se ambiționeze, sa muncească și sa iubească dansul în continuare.

5) Ați înscris mai multe trupe de dans în competiție, atât anul trecut, cât și anul acesta, care este evoluția lor?

Sezonul competițional primăvară – vara este plin,iar noi vom fi destul de aglomerați. Urmează sa plecam la Roman pe 22 Aprilie,la Buzău pe 30 Aprilie,la Râmnicu Sărat și din nou la București în luna Mai,iar în luna iulie plecam în tabara la Năvodari unde vom participa la Dance Romanian  Open. Din toamna vom începe maratonul concursurilor la Galati și București. Ne dorim sa mergem la toate aceste concursuri,dar asta depinde de mai mulți factori.Sa fim sănătoși și sa avem putere de munca.

6)Ce concursuri și spectacole urmează să aveți?

Evoluția trupelor este una fantastica. Acest lucru îl văd la sala la antrenamente,dar și pe scena. Cateodata îmi demonstrează ca pot mai mult decât au dat dovada în ultima vreme.Un exemplu clar este trupa de performanta Baletul Happy Step,formata din „copii” de facultate.Lucrez cu ei din anul 2009, iar pe parcursul timpului si-au format un standard și un nume,datorita multitudinii de premii câștigate. Anul trecut s-au calificat intr-un concurs internațional, iar acest an am onorat aceasta calificare în cadrul „World Dance Trophy” din Italia. Participantii acestui concurs au fost din întreaga Europa și Asia. Ne-am întors cu un punctaj foarte bun,am reprezentat tara cu mândrie, pentru ca evoluția lor pe scena a fost la înălțime.

Pentru a viziona momentul artistic susținut de către trupa de dans Happy Step Junior, coordonată de Andreea Feher, click pe filmare.

 

 

Alexandra Elena CHIRA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.