Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Hartă economică pentru atragerea investitorilor

Publicat: miercuri, 01 iulie 2020

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Liviu Rogojinaru a anunţat, într-o videoconferinţă de specialitate, că, în cel mult o lună va fi definitivată Harta economică a României, document prin care ţara noastră va fi promovată oamenilor de afaceri care vor să investească.

Probabil, undeva, maxim într-o lună de zile, o să avem în sfârşit, după foarte multă vreme, Harta economică a României, cu care ministerul sau România vine către Consiliul Investitorilor Străini şi către toţi cei care vor să investească şi arătăm tot ce mai avem şi unde ar putea să vină să aibă acele informaţii prioritare, înainte să discute cu un consultant prin care să spună că ar fi interesat să se ducă şi către România.

Noi vrem să facem acest ghid, să-l dăm către toate agenţiile economice ale României care sunt la noi la minister, să-l dăm către Ministerul de Externe, ca ambasadorii noştri să poată să arate oamenilor de afaceri. Asta vrem să facem, şi probabil că în luna august va fi gata”, a spus Rogojinaru.

Oficialul ministerului de resort a amintit că, în prezent, se lucrează la crearea unei stabilităţi legislative în condiţiile actuale.

O altă chestie importantă pe care dorim să o facem şi pe care am început-o este relocarea afacerilor derulate de companiile europene în China către România.

Facem tot ce este omeneşte posibil ca să creăm o stabilitate în condiţiile reale ale României de acum. Clar că după alegeri va trebuie să existe o altă stabilitate. Sper din tot sufletul ca oamenii politici să înţeleagă că o instabilitate face rău tuturor, nu doar partidului din partea cealaltă.

Pe de altă parte, sper că oamenii politici înţeleg că, dacă economia merge rău, ne va merge la toţi rău şi prost (…) Lumea poate nu ştie, dar în 365 de zile aveam 450 de schimbări ale Codului fiscal. Era noaptea minţii. Bulgarii au schimbat în 12 ani doar 7-8 chestii în Codul fiscal… ca să comparăm cu vecinii noştri”, a subliniat oficialul MEEMA.

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=113976

Publicat de la data iul. 1 2020. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

1 iulie 2020, 22:12
 

N
Parţial noros
29°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:35
Apus: 21:04
Prognoza 2 iulie 2020
Zi
 

ESE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

ESE
Predominant senin
19°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 307.809 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team