Mister dezlegat: Hayssam, în custodia Penitenciarului Rahova

Omar Hayssam se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

„În urma solicitărilor venite din partea reprezentanţilor mass-media, Administraţia Naţională a Penitenciarelor face următoarea precizare: persoana condamnată la o pedeapsă privativă de libertate Hayssam Omar se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, începând de astăzi, 23 iulie 2013. După îndeplinirea procedurilor de primire în unitate, acesta va fi cazată într-o cameră cu profil de carantinare – observare, în conformitate cu prevederile legale”, se arată într-un comunicat de presă al ANP.

Anterior, Administraţia Naţională a Penitenciarelor  şi Poliţia Capitalei au informat Tribunalul Bucureşti că „nu se ştie locul în care se află” Omar Hayssam, astfel că acesta nu a putut fi adus în această dimineață la instanță pentru judecarea dosarului în este acuzat de înșelăciune şi delapidare, scrie yahoonews.ro.

Omul de afaceri sirian ar fi trebuit să ajungă astăzi în faţa instanței de judecată pentru un nou termen în dosarul „Manhattan”, judecat la Tribunalul București.  Hayssam a fost trimis în judecată în acest dosar în octombrie 2012, alături de fratele, cumnatul său şi doi parteneri de afaceri. Cei cinci at fi produs statului un prejudiciu total aproximativ 20 milioane de euro.

În lipsa unei certitudini, se speculează că Omar ar fi fost luat pentru a fi „prelucrat” de serviciile secrete, spun jurnaliştii de la AM PRESS.

Ponta: Băsescu se teme de ce ar putea spune Hayssam

Premierul Victor Ponta a afirmat că preşedintelui Traian Băsescu îi este foarte frică de ceea ce va spune Omar Hayssam, acesta fiind şi motivul pentru care s-a grăbit să anunţe aducerea în ţară a acestuia, deoarece „când ţi-e frică de ceva, vorbeşti primul”, scrie ampress.ro.

„Cred că preşedintelui Băsescu îi este foarte frică de ceea ce va spune Omar Hayssam. Hayssam a plecat din România în timpul lui Băsescu, în timpul ministrului de Interne Vasile Blaga şi inclusiv toată povestea aia cu recuperarea jurnaliştilor, cu mâinile în sus, s-ar putea să fie lucrul pe care preşedintele nu ni l-a spus, despre cum a fost cu adevărat atunci. Poate aflăm acum de la Hayssam, poate reuşim să îl avem şi pe Munaf, şi pe ceilalţi care au fost implicaţi”, a declarat Ponta într-o intervenție telefonică la Antena 3. Întrebat dacă este posibil să fie aflate lucruri care să deranjeze în zona preşedintelui Traian Băsescu, Ponta a răspuns: „Cu siguranţă”. „S-a grăbit să acopere. Când ţi-e frică de ceva, vorbeşti primul”, a completat premierul.

Procesul în care procurorii DIICOT îl acuză pe Omar Hayssam de înşelăciune şi delapidare se va relua pe 31 iulie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.