Helle Thomsen și Line Jorgensen, duel cu fosta lor echipă

După victoria entuziasmantă contra deținătoarei trofeului Ligii Campionilor, ETO Győr, CSM București joacă duminică, ora 17.00, în Danemarca, un meci foarte important pentru calificarea în Final-Four al competiției.

Lidere în grupa 1 principală, „tigroaicele” vor întâlni în deplasare pe FC Midjylland, codașa grupei, și nu concep să facă un pas greșit. Foste câștigătoare ale Cupei Cupelor în 2015 cu formația nordică, antrenoarea Helle Thomsen și interul Line Jorgensen se vor întoarce în orașul în care au scris istorie.

„Ne aşteaptă un meci greu cu Midtjylland, întotdeauna este dificil să joci în Danemarca. Ei au avut suişuri şi coborâşuri în ultima perioadă. Pentru mine va fi un meci special cu Midtjylland. Sunt multe amintiri care mă leagă de această echipă, am petrecut foarte mulţi ani buni acolo. Am câştigat câteva titluri cu Midtjylland (n.r. – în 2013 şi 2015), aşa că mă bucur să am ocazia să mă revăd cu prietenii de acolo. Va fi plăcut din acest punct de vedere pentru mine”, a spus antrenoarea Helle Thomsen.

Daneza de pe banca ”tigroaicelor” a precizat că echipa nu este încă la potențial maxim: ”Am făcut un meci bun cu Gyor, apoi unul mai puţin bun cu CSM Roman. A fost dificil după o partidă grea cum a fost cea cu Győr să facem o deplasare lungă în Liga Naţională. Dar am câştigat la Roman şi asta este ceea ce contează. O luăm pas cu pas şi sigur vom ajunge la nivelul dorit. Am pregătit tactica pentru partida cu Midtjylland, sperăm că va fi bine. Fetele sunt în formă şi pregătite să joace în Champions League. Am înţeles că vom avea şi susţinerea unui grup de suporteri români acolo, aşa că sunt optimistă”.

Și Line Jorgensen are amintiri frumoase din perioada petrecută la echipa pe care  o va întâlni duminică: „Victoria cu Győr ne-a dat un moral bun, încredere, însă acum urmează un alt meci şi trebuie să ne concentrăm pe acesta. Știm că trebuie să menţinem acelaşi ritm pentru că şi partida cu FC Midtjylland este una foarte importantă”, a adăugat Line Jorgensen.

Campioanele Europei din 2016 au avut mai multe ședințe de vizionare video a adversarelor și fiecare handbalistă și-a notat cu atenție în agendă noțiuni tactice cheie. ”Tigroaicele” au venit cu schițele la antrenamentul de joi seara.

„Mergem cu încredere la Midtjylland, mai ales după ultima partidă din Liga Campionilor. Am câştigat cu Győr şi acum suntem cu moralul sus. Midtjylland este o echipă care se bate foarte mult, noi sperăm însă să ne facem jocul ca de fiecare dată şi să câştigăm. Le-am analizat jocul adversarelor. Danezele unt jucătoare foarte rapide, au stilul nordic, însă noi sperăm să ne facem treaba cât mai bine. Nu contează cine e favorită în acest meci. Ele joacă acasă şi vor fi foarte motivate să câştige. Eu consider că apărarea va conta mult. Echipa care va face mai puţine greşeli va învinge”, a afirmat Aneta Udriştioiu .

Stefan Gavan

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.