Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Hidroelectrica viitorului

Publicat: marți, 14 noiembrie 2017

Vineri, 10 noiembrie 2017, Hidroelectrica a dat startul ediției din acest an a programului ”Hidroelectrica Viitorului” – acțiune de responsabilitate socială prin care societatea își propune să facă cunoscute tinerilor obiectivele hidronergetice de referinţă, istoricul companiei, fluxul tehnologic, echipamentele şi construcţiile hidrotehnice din administrare. Beneficiarii proiectului sunt elevi din învăţământul profesional şi tehnic care se pregătesc pentru domeniile specifice activităţilor din amenajările hidroenergetice. 600 de elevi de la licee cu profil din toate colțurile țării vizitează hidrocentralele din zona lor în cadrul acestei acțiuni ce îşi propune dezvoltarea comunicării inter-instituţionale între unităţile de învăţământ şi Hidroelectrica, în baza unui parteneriat activ care vizează tranziţia de la şcoală la un posibil loc de muncă.

Programul este organizat de Hidroelectrica în parteneriat cu Ministerul Învățământului și se află în acest an la a doua ediție.

Deschiderea oficială a avut loc la centrala Lotru-Ciunget, Uzina ”Dorin Pavel”, din Râmnicu Vâlcea, în prezența domnului Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica, a domnului Dragoș Cosma, Inspector General învățământ Preuniversitar, precum și a numeroși reprezentanți ai companiei Hidroelectrica. La evenimentul festiv au participat aproximativ 100 de copii din Sebeș, Slatina și Râmnicu Vâlcea.

Vă aflați astăzi la început de drum – a afirmat domnul Bogdan Badea, adresându-se elevilor din sală, pe orice cale ați alege să mergeți și oricât de lungă sau anevoiasă ar fi aceasta, aș vrea să vă amintiți un lucru: fiecare călătorie începe cu primul pas!

Astăzi aveți ocazia să faceți primul pas către ceeea ce înseamnă o carieră în domeniul hidroenergeticii. Astăzi veți avea ocazia să vedeți una dintre cele mai moderne centrale hidroenergetice din România și, sper eu, ca vizitarea acestui loc și lucrurile pe care vi le vom povesti despre el vă vor ajuta să luați decizia de a va îndrepta pașii către o carieră alături de noi. Veți cunoaște oamenii care lucrează aici și vă încurajez să le puneți întrebări despre absolut orice vă stârnește curiozitatea. Sunt sigur că veți descoperi povești fascinante despre apă și energie, despre implicare, despre pasiune, despre viață în general.

Dacă vă întrebați de ce facem toate aceste lucruri pentru voi, o sa vă spun din capul locului: avem nevoie de voi și ne dorim ca, peste câțiva ani, să vă putem numi cu mândrie “colegi”. Ne dorim să vă alăturați nouă pe un drum profesional care vă va aduce multe provocări, dar și multă împlinire. Aș vrea însă să vă amintesc că satisfacțiile sunt cu atât mai mari cu cât obstacolele trecute sunt mai înalte. Nu lasați nimic să vă descurajeze, pregatiți-vă, fiți curioși și încercați să învățați ceva nou în fiecare zi!”

Tinerii care au luat parte la acest program în 2017, au primit materiale promoţionale şi informative şi au fost însoţiţi pe toată perioada programului de specialişti din Hidroelectrica. Insoţitorii, împreună cu salariaţi de la obiectivele vizitate – şefi de secţie, șefi de centrale, personal de exploatare, au prezentat obiectivele hidroenergetice şi au răspuns la întrebările adresate de elevi.

Programul ”Hidroelectrica Viitorului” face parte din efortul societății de a forma și atrage specialiști în domeniul energetic. Pe fondul lipsei acute de personal specializat cu care se confruntă actorii din sistemul energetic național, Hidroelectrica acționează proactiv, planificându-și acțiuni pe termen mediu și lung prin care să asigure creșterea interesului pentru domeniu, în special în rândul tinerilor. Se urmărește astfel lărgirea bazei de recrutare și integrarea organizațională a tinerilor merituoși, care pot aduce plus-valoare companiei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=87638

Publicat de la data nov. 14 2017. Categorii EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 martie 2019, 18:53
 

VSV
Soare
21°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 16%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:10
Apus: 18:33
Prognoza 26 martie 2019
Zi
 

NE
Ploaie
14°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NNE
Noros
4°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 197.130 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team