Hossu: Politica economică actuală a Guvernului Ponta este extrem de periculoasă

Confederaţia Naţională Sindicala “Cartel ALFA” constată cu îngrijorare faptul că primul ministru Victor Ponta şi Guvernul pe care îl conduce se dovedeşte un bun continuator al Guvernelor BOC. Deciziile guvernului Ponta sunt din ce în ce mai apropiate acestora, apreciază preşedintele Cartel Atfa, Bogdan Iuliu Hossu, conform unui comunicat de presă.

Prezentăm declaraţia de presă a liderului Cartel Alfa pe acest subiect:
„CNS “Cartel ALFA” considera ca politica economica actuala a Guvernului Ponta este extrem de periculoasa, cu atat mai mult cu cat vine la pachet cu o totala lipsa de preocupare pentru sustinerea cresterii economice reale.
CNS “Cartel ALFA” astepta, si inca asteapta de la Guvernul Ponta, nu destructurarea a ceea ce a mai ramas din economia Romaniei, nu distrugerea mediului prin exploatarile gazelor de sist sau a aurului de la Rosia Montana, ci masuri de salvare a patrimoniului national, masuri de crestere economica, solutii pentru salvarea locurilor de munca existente si creare de noi locuri de munca decente.
Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” considera ca ideea fondului de soldaritate este o forma mascata de reducere a salariilor bugetare cu 10%, dupa metoda Boc, si este o noua cale care duce la discriminarea intre salariati. Guvernul Ponta a ales sa mearga tot pe linia taierilor de salarii, sa refuze cresterea adecvata a salariului minim si sa tolereze deciziile partizane luate de colegii sai de guvernare (referire directa la salariile directorilor din companiile de stat, care au crescut datorita interesului membrilor CA si AGA desemnati, care, cu sau fara mandate, au fost interesati sa isi mareasca propriile venituri, legate prin lege direct de valoarea salariului directorului).
In paralel, guvernul Ponta refuza o analiza obiectiva in vederea renuntarii la cota unica si trecerea la sistemul de impozitare progresiva, inclusiv la un TVA diferentiat, asa dupa cum se practica in tari normale care ne sunt date ca exemplu, precum SUA si statele din UE, desi aceasta masura ar reduce efortul financiar imens suportat de contribuabilul cu venituri mici.
De de sa nu discutam si masurile de suprataxare pentru anumite achizitii mascate ca investitie, cand astazi suntem in topul UE la achizitia masinilor de lux?

Reamintim primului ministru ca justitia sociala nu se rezuma la discursuri agreabile in studiourile de televiziune si nu inseamna dialoguri amiabile cu jurnalistii. Justitia sociala  trebuie sa stea la baza politicilor guvernamentale si inseamna luarea unor masuri care sa aiba efecte reale si sa duca la imbunatatirea REALA a vietii de zi cu zi a fiecarui cetatean.
Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”  remarca cu ingrijorare faptul ca tensiunile sociale se acutizeaza, numarul celor care isi striga disperarea pentru ca isi pierd locurile de munca, fara sansa de a gasi altul, creste de la o zi la alta.
In acest  context, este normal sa se revina la un dialog social real, responsabil, pe prioritatile pe care le asteapta cetatenii reprezentati de catre partenerii sociali.
Dezbaterile celei de a 9-a reuniuni a regionalei europene a Organizatiei Internationale a Muncii s-au axat in principal pe situatia locurilor de munca, necesitatea implementarii unor masuri politice care sa duca la o reala crestere economica (austeritatea si masurile adiacente  impuse de Troica europeană dovedindu-se ineficiente si extrem de daunatoare) si, in principal, pe abordarea acestor chestiuni in contextul justitiei sociale.
In aceasta idee Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” vă solicita convocarea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social in cadrul caruia sa se analizeze si sa se decida cu responsabilitate si consens, masuri urgente pentru realizarea acestor deziderate: locuri de muncă decente, creştere economica si justitie sociala”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.