Huawei a prezentat primul său telefon pliabil. Costă 2.600 de dolari

 

 

 

​Huawei a prezentat la târgul MWC Barcelona primul său telefon care se poate plia, modelul Mate X care va costa 2.600 de dolari în versiunea 5G și va fi lansat la jumătatea anului. Telefonul se deschide diferit față de cel al Samsung, are trei ecrane și display-ul mare este de 8 inci când telefonul este desfăcut. Prețul acestui hibrid smartphone-tabletă a depășit un nou prag psihologic, cel de 2.500 de dolari.

 

Ecranul principal este de 6,6 inci, când este desfăcut telefonul ecranul din interior este de 8 inci, iar al treilea ecran este de 6,4 inci. Sunt patru camere pe partea din spate și greutatea terminalului este de aproape 300 de grame.

 

Mate X are 8 GB RAM, 512 GB stocare și baterii de 4.500 mAh.

 

Când este închis, Mate X are 11 cm grosime, mai puțin decât la Samsung Galaxy Fold. Și prețul lui Mate X este mai mare, 2.600 de dolari, față de 1.980 la Fold. Mate X va costa 2.299 euro pe continent, iar șeful Huawei a admis că prețul este în mare, însă spune că în timp va scădea.

 

Compania spune că, datorită tehnologiei 5G, un clip de 1 GB poate fi descărcat în trei secunde. De menționat că cel mai probabil în România primele servicii 5G vor fi lansate în 2021.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.