HUCK FINN: “Dacă nu ai citit cartea, măcar mergi să vezi filmul”

Parada Film va distribui în această toamnă, în cinematografele din România, lungmetrajul “Huck Finn” în regia lui Hermine Huntgeburth.

Pentru a marca lansarea peliculei, Parada Film a realizat o campanie de promovare îndrăzneață care își propune să readucă în atenția publicului personajul lui Mark Twain printr-o formulă adaptată neconformismului din zilele noastre. Campania are ca principal mesaj: “Dacă nu ai citit cartea, măcar mergi să vezi filmul” și aduce în atenția publicului 3 personaje. Pe primul dintre ele publicul l-a cunoscut deja și a reușit în mediul online să stârrnească zâmbete și să genereze valuri de discuții. Clipul poate fi văzut aici
http://www.youtube.com/watch?v=x436ptDHa98

Ecranizare a romanului “Aventurile lui Huckleberry Finn” scris de Mark Twain, filmul va avea premiera pe 27 septembrie.
Producția, filmată aproape integral în România, a rulat deja în țări precum Germania, Polonia, Rusia și s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele.
Din distribuția filmului fac parte tinerii actori Leon Seidel (Huckleberry Finn), Louis Hofmann (Tom Sawyer), dar și celebrii actori germani Jacky Ido (Jim), August Diehl (Bătrânul Finn), Heike Makatsch (Mătușa Polly).
Capodopera lui Mark Twain despre libertate şi omenie, prietenie şi încredere devine, sub îndrumarea regizoarei Hermine Huntgeburth, o aventură cinematografică pentru întreaga familie.
Huckleberry Finn, pe scurt Huck, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile. Totuşi, pentru că la finalul celei mai incredibile aventuri trăite împreună cu prietenul său Tom Sawyer, a pus mâna pe o avere considerabilă, Huck Finn se străduieşte din greu. Într-o bună zi, în oraşul St. Petersburg soseşte tatăl lui Huck, un beţivan şiret, care vrea să pună mâna pe banii fiului lui. Huck Finn alege să fugă, înainte ca tatăl lui să-i poată face vreun rău.
Hermine Huntgeburth este considerată una dintre cele mai cunoscute şi de succes regizoare din Germania. Născută la Parderborn, şi-a început studiile de regie în 1977, la Hochschule für Bildende Künste, Hamburg. În timpul facultății, a scris scenarii, a făcut asistenţă de regie de teatru şi a lucrat ca director de imagine. Primul film, „Im Kreise Der Lieben” (1991), cu Barbara Auer şi Karin Baal, i-a adus premiul pentru debut în regie. Au urmat comediile „Ein Falscher Schritt” (1995) şi „Das Trio” (1998), ambele avându-l în distribuţie pe Götz George.
Lansarea “Huck Finn” în România are loc la fix un an după ce Parada Film a distribuit în cinematografe pelicula “Tom Sawyer”, prima producție din seria Aventurilor lui Tom Sawyer și Huckleberry Finn, în regia lui Hermine Huntgeburth.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.