Ialomiţianu: Guvernul Ponta ţine la secret negocierile cu FMI

Guvernul Ponta ţine la secret negocierile cu FMI, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, care îi cere public premierului să spună de ce doreşte un nou acord şi care este avantajul pentru români.

„Guvernul Ponta ţine la secret negocierile cu FMI şi cer public să spună de ce doreşte un nou acord, care este avantajul pentru români. Această este diferenţa dintre Guvernul Boc şi Guvernul Ponta că noi niciodată nu am ţinut la secret negocierile cu FMI, angajamentele luate faţă de FMI. Noi nu i-am minţit pe români”, a spus Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că este bine că România a încheiat al doilea acord cu FMI, dar înţelegerea nu şi-a atins obiectivele, care vor fi preluate în cel de-al treilea acord.

Ialomiţianu a arătat că atunci când Guvernul Boc a încheiat primul acord cu FMI a fost pentru stabilizarea economică şi aceste obiective au fost atinse cu două luni mai devreme, iar al doilea acord a fost pentru restructurarea companiilor.

„Cel de-al doilea acord noi l-am dus până la jumătate, dar l-a făcut praf USL. El a fost finalizat, dar nu şi-a atins obiectivele. E bine că a fost finalizat al doilea acord pentru că este un semnal pozitiv pe pieţele internaţionale, dar faptul că în noul acord se vor include obiectivul privind reformarea companiilor de stat arată că se preiau obiectivele din al doilea acord în cel de-al treilea”, a spus Ialomiţianu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.