Icrele de crap, atestat european?

 

Icrele de crap, atestat european?

 

 

Pescarii din Delta vor să obţină atestat european pentru un al doilea preparat. Au depus documentele pentru înregistrarea reţetei de icre de crap. În urmă cu doar câteva zile, scrumbia de Dunăre afumată a primit certificatul care-i oferă protecţie pe piaţa europeană. Metoda de preparare a salatei de icre de crap datează din străbuni. și tot de atunci oricine o pregătește respectă cu sfințenie un lucru: icrele se țin, în prealabil, în sare aproape 12 zile. Lidia Suhov, director de calitate: Salata tradițională de icre de crap are în componență 5 elemente: icrele de crap, icrele de pește deltaic sărat utilizate ca și liant natural, uleiul de floarea-soarelui, apa carbogazificată și zeama de lămâie. Rețeta are la bază icre de pește deltaic, adica un amestec de icre de la mai multe specii de pește din Delta Dunării. Cu acest preparat 100% dobrogean, pescarii vor să cucerească Uniunea Europeană. Documentaţia pentru obţinerea protecţiei europene a salatei tradiţionale din icre de crap a fost depusă deja la ministerul Agriculturii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.