Idee de succes – o tânără a lansat la Sibiu moda pantofilor … de ciocolată

O tânără artizan din Sibiu a dat lovitura lansând în oraș moda pantofilor din ciocolată, un cadou inedit pentru orice femeie, iar dovada succesului său este că numai de 8 Martie în acest an, Andreea Budulan a produs o sută de asemenea pantofi.

Ea este prima persoană din Sibiu care produce pantofi din ciocolată accesorizați. Andreea a văzut prima oară pantofi de ciocolată pe Internet și așa s-a decis să facă și ea. Însă pentru a face rost de forma matrice în care se toarnă ciocolata a fost nevoită să ceară ajutorul fraților ei care lucrează în străinătate. Odată adusă matricea, Andreea s-a apucat să facă pantofi. Din ciocolată albă, neagră sau cu lapte, de orice culoare, orice doamnă sau domnișoară poate avea o pereche de pantofi accesorizați, umpluți cu bomboane, trufe sau praline de ciocolată, ambalați în cutie.

Sibienii preferă în special pantofii albi din ciocolată, care nu se încalță, ci se mănâncă. Un asemenea pantof de ciocolată, „mărimea 33-34”, potrivit unui pantofar priceput, umplut cu praline de ciocolată, costă 50 de lei.

„Albul merge foarte bine mai ales pentru comenzi. Cine comandă face cadou pentru o domnișoară sau o doamnă. Un pantof cântărește 120 de grame și are tot felul de accesorii, spre exemplu un fluturaș, nasturi, etc. Pantoful îl umplem întotdeauna cu praline, cu bomboane, trufe de ciocolată, în ideea că nu te apuci să muști imediat din el. Toată lumea vrea să îl vadă acolo mai mult timp”, a declarat, pentru AGERPRES, Andreea Budulan.

Creatoarea pantofilor inediți și-a propus să extindă gama și să facă și pantofi bărbătești, teniși, ghete de fotbal și botoșei pentru bebeluși. Desigur, tot din ciocolată.

Până va reuși să-și „încalțe” toți clienții în creații de ciocolată, Andreea Budulan este solicitată la nunți, botezuri, evenimente, unde încearcă să impresioneze. Afacerea ei a început cu o idee în timpul nunții. Practic, în urmă cu opt ani de zile, Andreea nu a fost mulțumită de bufetul de fructe și ciocolată de la propria nuntă și s-a gândit pe urmă, timp doi ani, cum ar putea să îmbunătățească această idee.

„Noi ne-am căsătorit acum opt ani și atunci a apărut fântâna de ciocolată în Sibiu. Și am spus că e ceva deosebit. Am avut foarte mulți copii la nuntă. Am fost dezamăgită să văd bufetul de ciocolată, pentru că a fost mic, s-a terminat ciocolata, s-au terminat fructele. De la nunta mea a pornit ideea. Ideea mi s-a părut genială și doi ani m-am gândit cum să arate mai bine, mai apetisant acest bufet. Am încercat ca bufetul de nuntă să arate mai bine. Din vara lui 2011 am cumpărat fântâna de ciocolată. Din 2012 am fost invitați la un târg de nunți, acolo am pregătit un bufet super frumos și așa au început nunțile”, povestește Andreea.

Ea a absolvit Liceul de industrie alimentară din Sibiu, dar recunoaște că nu i-a plăcut meseria de tehnician în industria alimentară. Așa că s-a apucat de Facultatea de contabilitate, însă nici contabilă nu e, ci după nuntă s-a reorientat profesional, învățând să sculpteze în fructe și legume, iar apoi a făcut un curs de ciocolatier și astfel a reușit să pună pe picioare o afacere proprie. Și nu e doar o afacere cu praline și artizanat în ciocolată, ci și ceva creativ pentru copii, deoarece Andreea organizează și de ateliere de ciocolată pentru cei mici, visul ei fiind să devină educatoare.

„Eu am făcut Liceul de industrie alimentară. Nu a fost ce mi-am dorit. Eu mi-am dorit să fiu educatoare. Și de acolo am pornit cu ideea cu atelierele de ciocolată. Diplomă de tehnician în industria alimentară. Pe urmă am făcut Facultatea de contabilitate. (…) Am învățat să fac sculpturi în fructe. (…) Am căutat foarte mult să fac un curs de specializare. Am găsit foarte greu. Am găsit la Odorheiu Secuiesc, cei de la PanGastRo. Am făcut curs de două zile, tehnici de bază, mi-a fost destul. Am venit acasă, am făcut practică și am vrut să fac rețete în felul meu”, spune Andreea.

Astfel, deși în urmă cu opt ani era o mireasă preocupată dacă fructele și ciocolata de la bufet vor ajunge pentru toți invitații, acum este căutată la foarte multe nunți din Sibiu pentru că are ciocolată belgiană, foarte apreciată, pe care o evidențiază în diverse aranjamente. Când nu este la nunți și botezuri, Andreea îi învață pe copii să se „joace” sănătos cu ciocolata. Așa s-a întâmplat și la cel mai recent târg dedicat artizanilor, unde zeci de părinți au fost fericiți că și-au adus copiii care, îmbrăcați în mici cofetari, au pictat și decorat figurine de Paști din ciocolată.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.