Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

IGSU, raport privind minivacanța de 1 Decembrie: 169 incendii stinse și peste 3.400 cazuri SMURD

Publicat: luni, 04 decembrie 2017

Pompierii au fost solicitați la 169 de misiuni de stingere a incendiilor, 3.483 cazuri SMURD, din care 3.466 pentru acordarea primului ajutor calificat, și 17 misiuni de descarcerare, precum și la 351 acțiuni pentru protecția comunităților, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, informează IGSU.

De asemenea, în cele patru zile, 3.461 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 20 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Misiunile salvatorilor derulate la nivel național au fost de extragere a persoanelor rămase încarcerate în interiorul mașinilor, acordarea asistenței medicale de urgență și transportul acestora la unitățile spitalicești.

Pentru optimizarea misiuni de răspuns, echipajele de salvatori au derulat în această perioadă 35 acțiuni de recunoaștere în teren, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului angajat pentru asigurarea intervenției imediate în caz de incendiu.

Totodată, la nivel național au fost derulate 21 de controale pe linia apărării împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 7 amenzi în cuantumul de 122.000 lei.

IGSU precizează că, premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel național, activități de îndrumare și control, pentru depistarea și înlăturarea stărilor de pericol și a potențialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare (hoteluri, vile, moteluri, pensiuni turistice și agroturistice, cabane), de alimentație publică (restaurante, baruri etc.), cu funcțiuni de agrement (cluburi, baruri, discoteci), precum și în spații cu aflux mare de persoane (mall-uri).

Răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat, la nivel național, prin intermediul celor 250 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, 34 unități de terapie intensivă mobilă (dintre care 7 ambulanțe specializate în tratament neonatologic) și 42 autospeciale pentru transport personal și victime multiple.

De asemenea, în această perioadă pompierii salvatori au fost la datorie, zilnic, pentru asigurarea misiunilor de răspuns, în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele aflate sub incidența fenomenelor de vreme rea.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat, persoanelor aflate în dificultate.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88403

Publicat de la data dec. 4 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 februarie 2020, 14:36
 

N
Noros
11°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:17
Apus: 17:44
Prognoza 16 februarie 2020
Zi
 

SSV
Predominant însorit
11°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Parţial înnourat
-1°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 264.311 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme