Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Ilie Rusu – Amintiri din Centrul Vechi – VEZI VIDEO!

Artistul ceramist Ilie Rusu, format la Institutul „Ion Andreescu” din Cluj, activeaza de 20 de ani in mediul artistic din Bucuresti, unde este si profesor la Universitatea Nationala de Arte. Anul acesta, Ilie Rusu s-a decis sa reuneasca intr-o expozitie lucrari semnificative ale creatiei sale de pana acum, aducand la Galeria Galateea lucrari realizate in anii 1980 la Cluj si lucrari realizate in anii 1990 si 2000 la Bucuresti. Este o restransa retrospectiva menita sa portretizeze un artist remarcabil – Ilie Rusu.

Expozitia „Amintiri din Centrul Vechi” a artistului Ilie Rusu este deschisa la Galeria Galateea in perioada 13 iunie – 11 iulie 2017.
Ceramistul Ilie Rusu marturiseste:
„Etapa cea mai interesanta si prolifica, pot spune, ca a coincis cu instalarea mea in studioul de creatie din strada Selari 13, din Centrul Vechi. Spatiu cu o bogata incarcatura istorica si culturala, inconjurat de galerii si biserici, dar care s-a transformat incet dar sigur, intr- un centru al consumerismului si al distractiilor nocturne. Am petrecut douazeci de ani absolut speciali, am cunoscut oameni si evenimente deosebite, care mi-au marcat profund existenta si opera. Tot aici am intalnit generatii diferite de artisti: de la Marin Gherasim la Andrei Romocean, de la Cornelia Danet la Casia Csehi, de la Paul Gherasim la Petru Lucaci, de la Napoleon Zamfir la Ion Atanasiu, Dan Minea, Marcel Bunea sau Marius Barb. Fiind vorba de artisti diversi si speciali prin opera lor, s-a construit un bun spatiu de lucru, de circulatie a ideilor, prin activitati expozitionale comune infaptuite aproape anual.
Expozitia coincide cu plecarea mea din acest spatiu de creatie; schimbarea lui am dorit sa o marchez prin organizarea primei mele expozitii personale si punctarea odata in plus a importantei acestor ani. De aici rezulta si titlul expozitiei: „Amintiri din Centrul Vechi”. Au fost ani in care am experimentat mult, am desenat, am realizat lucrari din materiale diverse si cu abordari diverse. Cu toate acestea, in toata aceasta peroada ceramica a continuat sa existe pentru mine si sa ocupe acelasi loc important in creatia mea. Abordarile diferite in domeniul experimentului plastic nu au fost decat o completare si un adaos important si binevenit in creatia mea ceramica.”
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=83095

Publicat de la data Iul 12 2017. Categorii Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-02-2018 Ora : 1 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 01:10 si 04:00 In zona : Județul Teleorman; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge local 55 - 65 km/h.
 • Avertizare meteorologica
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 25-02-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 1 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10Fenomene vizate: val de frig;Zone afectate: […]
 • Avertizare meteorologica
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 25-02-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 2 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 04 – 27 februarie, ora 20Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări […]
 • Avertizare meteorologica
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 24-02-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 3 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10Fenomene vizate: val de frig;Zone afectate: toată țara; […]

26 februarie 2018, 3:27
 

NE
Rafale
-8°C
32 km/h
Perceput de temperatură: -21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 85%
Vânt: 32 km/h NE
Rafale de vânt: 32 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:58
Apus: 17:59
Prognoza 27 februarie 2018
Zi
 

SE
Zăpadă
-6°C
Vânt: 14 km/h SE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

S
Rafale
-13°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team