Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Iliescu 89

Publicat: miercuri, 06 martie 2019

O stranie potrivire face ca președintele fondator al social democrației românești să împlinească vârsta care coincide cu anul reintrării sale în politica la vârf: 1989.

Venerabilul om politic a renunțat de ani buni să mai facă din aniversarea sa un eveniment public. Primește telefoane de felicitare de la apropiați, dar preferă să adaste în tihna relativă a căminului, alături de cea care îi este parteneră fidelă de nu mai puțin de 68 de ani – doamna Nina, cea mai discretă și mai decentă Primă Doamnă a României moderne.

Retragerea sa din actualitatea politică a fost marcată de venirea la putere în partid a unor personaje oportuniste care l-au considerat un balast, ignorând propria lor insignifianță. Nici Geoană și nici Ponta nu a avut vreo contribuție la redresarea partidului, de după momentele de vârf ale președinției sale. Ba, din contră, iar revenirea în primul plan din „epoca Dragnea” s-a datorat mai degrabă lipsei de consistență a personajelor de dreapta decât revirimentului stângii. Dacă Geoană se gândise la un moment dat să-l excludă din partid, iar Ponta a preferat să îl îndepărteze de structurile acestuia,  Dragnea a ales să îl ignore pur și simplu. Cu atât mai condamnabil cu cât a făcut-o  atunci când extremismele și-au dat mâna în a face din fostul președinte un țap ispășitor pentru stările de lucruri incontrolabile, specifice unor asemenea fenomene, din timpul Revoluției. Inculparea sa pentru „crime împotriva umanității” subliniază lipsa de logică și de bun simț ale unei justiții subordonate politic unor structuri vetuste și unor interese străine celui național. Dar nu atât inculparea sa constituie o enormitate incalificabilă, cât lipsa de reacție și de solidaritate elementară a celor pe care i-a plasat prin autoritatea sa morală și politică, în prima scenă.

Urarea tradițională în cazul de față nu sună bine. Poate că ar trebui înlocuită cu alta: calm și încredere în busola morală a unei națiuni care îi datorează atât de mult pentru propria sa libertate de a trăi , dar și de a face erori de calibrul celei de față…

Octavian ANDRONIC

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108965

Publicat de la data mart. 6 2019. Categorii COLȚUL OPINIILOR, Editorial, Octavian ANDRONIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 4:42
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.841 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team