Iliescu: A fost un raport anticonstituţional între preşedintele în funcţiune şi PDL

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, apreciază că atitudinea şefului statului, Traian Băsescu, faţă de democrat-liberali este una nefirească.

„Vom vedea cum va evolua PDL. Aceasta (atitudinea lui Traian Băsescu – n.r.) este reflectarea unor raporturi care se instituiseră şi aţi văzut şi aprecierea dânsului în legatură cu existenţa, prezenţa unei autorităţi. Adică el vedea relaţiile sale cu acest partid – el şef suprem care dă indicaţii, dă dispoziţii, sunt încălcate dispoziţiile lui, a rupt legătura cu acest partid. Nefiresc, mai ales pentru un om care are şi funcţia de şef de stat şi constituţional nu mai avea dreptul să se mai amestece în viaţa unui partid. N-avea dreptul nici măcar să meargă la congres şi să le dea indicaţii şi să fac aprecieri la adresa lor. A fost un raport nefiresc şi anticonstituţional între preşedintele în funcţiune şi un partid”, a declarat Ion Iliescu, la finalul lansării volumului „Constituţiile României. Studii”.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră zvonurile referitoare la o eventuală rupere a Uniunii Social Liberale ca fiind aberante.

„Văd că tot speculaţi această chestiune. N-am constatat aşa ceva. Că sunt opinii, că se exprimă tot felul de puncte de vedere în abordarea unor chestiuni sau a altora e una, dar n-am văzut elemente de ruptură în coaliţie. Adică această extrapolare este cam aberantă. Nu-i prima dată în istorie când partide care merg fiecare sub stindardul lor în alegeri formează coaliţii şi lucrează împreună. Deci PNL şi PSD s-au aflat în competiţie electorală de-a lungul anilor, iar în 2004 PNL era cu PDL-ul cu Băsescu în coaliţie. (…) Deocamdată există o alianţă a PNL cu PSD care funcţionează bine. Guvernul lucrează în virtutea acestei alianţe, că pot fi puncte de vedere diferite pe o temă sau alta asta nu înseamnă ruptură, nu înseamnă element de discordie care să ducă la ruptura alianţei. Mi se pare o extrapolare artificială pe care nu o confirmă nimeni din conducătorii celor două partide”, a declarat Ion Iliescu.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.