Iliescu, despre ultimele ieșiri ale lui Băsescu: Nu îl duce mintea

USL nu trebuie să ia în calcul o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, spune fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, adăugând că pe şeful statului „nu îl duce mintea”.

Întrebat de Ring de ce crede că Traian Băsescu a început să-l atace din nou pe Victor Ponta, fostul preşedinte Ion Iliescu spune:

„Ăsta este el. Nu vreau să spun mai multe despre calităţile sale intelectuale. Din păcate pentru noi, stă în poziţia în care se află, de preşedinte al ţării. […] nu e un om care să fie obişnuit cu muncă asupra cărţii şi să citească prea mult. Se da scamator şi face figuraţie, altminteri, neserios”, a spus Iliescu, potrivit ziarulring.ro.

Fostul preşedinte crede că atacul lui Băsescu asupra Guvernului are legătură cu lansarea partidului Mişcarea Populară. „Funcţia de preşedinte al ţării este mandatul esenţial pe care îl exercită şi ar trebui să se raporteze la el şi de acolo să-şi regândească toate acţiunile, dar nu îl duce mintea”, mai spune fostul şef de stat.

Totuşi, Ion Iliescu nu crede că USL ar trebui să ia în calcul o nouă suspendare a preşedintelui.
„Mai are un an de agonie, după care trebuie să ne pregătim pentru o eră mai aşezată şi mai profundă. Văd că el agită spiritele şi nu e în interesul lui să o facă.”

Traian Băsescu a criticat luni felul în care Guvernul a elaborat acordul de parteneriat între Executivul român şi Comisia Europeană.
De asemenea, miercuri purtătorul de cuvânt al preşedintelui a declarat, referitor la privatizarea CFR Marfă, că premierul vrea să fugă de responsabilitate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.