Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

În Canada, Muntele de aur – Lucian AVRAMESCU

Publicat: joi, 12 septembrie 2013

E la 40 de kilometri de Montreal. I se spune și Muntele care tremură sau Muntele de aur. E un munte care conține un important zăcământ de aur și circa 50 de vagoane de argint pe care canadienii au hotărât să-l păstreze, ca pe un uriaș cont bancar, pentru copiii lor, pentru generațiile viitoare. Muntele este păzit strașnic și este interzisă până și parcarea mașinilor în apropiere. Sunt informații pe care le-am primit de la prietenii mei, români care s-au stabilit în Canada și confirmate și din alte surse. Carevasăzică, marii investitori canadieni de la Gold Corporation nu se ating de aurul lor, dar se dau peste cap să stoarcă, în doar câțiva ani, aurul din Roșia Montana și celelalte minereuri rare și scumpe, extrem de scumpe pe piața mondială care se găsesc aici din belșug. Pentru asta sunt în stare să-l cumpere și pe dracul și pe tatăl lui. Deocamdată – și pare a fi destul – îi au asociați pe Traian Băsescu și, venit din urmă cu devotament viguros pentru cauză, pe Victor Ponta. Acesta din urmă pare a fi dispus să sacrifice alianța care l-a adus la putere, să se despartă de Crin Antonescu și, la nevoie, chiar de propria nevastă, adversară ignorantă a acestui proiect care ne fericește țara, lăsând-o fără aur, dar ne plătește, vai, impozite pe salarii și TVA. Cu câteva sute de mineri care se vor îngriji de consistența cianurilor rezolvăm șomajul la scară națională și ridicăm de pe butuci bugetul. L-am urmărit pe Ponta pe toată durata interviului de la Antena 3 și am avut, dacă mai era nevoie, confirmarea că e vândut iar pe noi ne crede idioți. La fiecare nou guvern pe care l-a uns, Băsescu începea trasându-le miniștrilor sarcini de urgență cu mineritul, mineritul, firește, la Roșia Montana. Ponta l-a depășit mult în obrăznicie. Înțeleg că ieri a dat deja afară secretarii de stat liberali de la Mediu care n-au executat prompt sarcina de a da avizele de începere a lucrului pentru proprietarii canadieni ai aurului din Românie. Ce Dumnezeu, doar nu ne vom face de râs în lume, expropriindu-i! Și ați văzut cum protestează minerii de la Roșia Montana. Da, cam aceiași, îi știu deja, vreo 20, rumeni și îmbrăcați impecabil în costume minerești Armani, scoase din casa mare,care n-au cunoscut pe tivul lor praful galeriilor.

Canadienii au și ei un biet munte de aur. L-au pus la păstrare pentru copii. Pe al nostru îl șterg de pe fața pământului în zece ani. Au aici doi stâlpi de susținere poleiți cu aur – Băsescu și Ponta. Protestează niște puști? Lasă-i să se joace. Coabitanții nu dau doi bani pe așa zisul popor și au dat deja liber la exploatare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13918

Publicat de la data sept. 12 2013. Categorii Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 iunie 2019, 22:05
 

N
Predominant înnourat
21°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 14 km/h N
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 26 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

N
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va fi călduroasă, […]

Loto

Horoscop

  • 216.755 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team