Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Inaugurarea Aleii lingvistice a oraşului Cernăuţi

Publicat: miercuri, 09 octombrie 2013

„Nu noi suntem stăpânii limbii ci limba e stăpâna noastră” Obsedaţi de această deviză studenţii catedrei de filologie română şi clasică de la Universitatea naţională Iurii Fedkovici din Cernăuţi au participat la acţiunea deschiderii Aleii lingvistice a oraşului, acţiune ce a avut loc în cadrul Zilelor Eco-culturei în Ucraina, organizată de Comitetul Naţional „Intercultura” în frunte cu Volodimir Soroca.
Alături de reprezentanţii diferitor şcoli, licee şi gimnazii cernăuţene au fost prezenţi şi reprezentanţii minorităţilor din Cernăuţi – Societatea pentru cultură românească Mihai Eminescu şi Comuniunea Evreiască. Participând la această acţiune copii nu au venit cu mâna goală, ci au adus câte un „copac” artificial pe frunzele cărora dânşii au scris limbile care se vorbesc sau s-a vorbit vreodată la ei în familie.
Acest copac artificial, făcut de ei însuşi, elevii îl schimbau pe unul natural. După ce au cântat cântecul, care deja a devenit un imn al catedrei „Eu nu mă las de limba noastră” studenţilor li s-a înmânat de asemeni un copăcel, pe care l-au şi sădit în parcul „Jovtnevii”.
Nu este singura acţiune ce va avea loc în cadrul Eco-Culturei. Joi, 3 octombrie, în incinta bibliotecii ştiinţifice M. Ivasiuc a avut loc deschiderea oficială a Festivalului limbilor şi culturilor. În cadrul acestui festival au fost făcute prezentări de limbă şi cultură, experimente de traduceri ştiinţifice internaţionale.

Sursa: EUROMEDIA BUCOVINA

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16156

Publicat de la data oct. 9 2013. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2019, 16:18
 

N
Soare
31°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 34°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
17°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 224.854 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team