Încă 18 camere de monitorizare pentru a depista şoferii fără rovinietă

18 camere de monitorizare video, pentru depistarea autovehiculelor care circulă fără rovinietă, vor fi puse în funcţiune, începând de luni, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

„Până în acest moment în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adăugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

În urma amplasării primelor 24 de camere, în anul 2010, veniturile din taxa de rovinietă au crescut semnificativ.

„Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%”, potrivit sursei citate.

Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi. Pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor, în infraroşu.

Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost plătită rovinieta proprietarul maşinii este amendat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.