Inca o sansa ratata de a face istorie

In acest moment, Presedintele Iohannis a cedat initiativa in ceea ce priveste consolidarea si dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA, lasandu-i puscariabilului Dragnea – ce mizerie…! – deliciul de a se ralia oportunist Washingtonului in speta mutarii capitalei Israelului la Washington.

Dupa istorica intalnire a Presedintelui Romaniei cu Presedintele SUA, Iohannis nu a gasit de cuviinta, decat sa „analizeze” cu mintea consilierilor sai debusolati situatia de fapt si sa iasa la rampa cu o critica inepta la adresa gestului smecheresc al gastii pesedisto-aldiste. O macabra eroare!

De ce afirm acest lucru? Pentru ca, pe fond, in momentul in care Presedintia americana – principalul partener strategic al Romaniei – castiga pas cu pas razboiul comercial cu China, aduce Coreea de Nord la masa tratativelor cu Coreea de Sud si este pe valul redefinirii faste a logicii profitului in economia americana, Presedintele Iohannis a gasit de cuviinta sa dea cu batul in balta americana, de dragul colacului bruxelles, promis dupa plecarea de la Cotroceni – spun in soapta „gurile rele”.

Pentru ca, tot pe fond, aceasta ineptie palestiniana, altoita cu revoltatoare aberatii stangiste, referitoare faptul la statul Israel al trebui sa ceara voie cuiva, oricui, ca sa decida unde isi va stabili propria Capitala si ca un viitor stat Palestinian ar trebuie sa imparta cu Israelul viitoarea Capitala… Ierusalim (!) este de domeniul incredibilului si al nerusinarii.

Pentru ca, tot pe fond, Ierusalimul nu are cum sa fie altceva decat Capitala statului Israel, din motive biclice, istorice si religioase, pentru numele lui Dumnezeu! Asa cum spune comentatoarea americana Sara Miller, orașul ” de pe deal” se mandreste cu cei peste 3500 de ani de prezenta evreiasca, oras care incorporează cele mai sfinte locatii ale iudaismului, unde istoria evreiasca este gravata in chiar tesatura si fundatia Sionului. Regele David a patruns in salile fortaretei in secolul al 10-lea b.Ch si a facut Ierusalimul Capitala sa. Mormantul lui Iisus Hristos din Ierusalim este vizitat de milioane de oameni, pe tot parcursul anului, simbolizand viata celui care a trait cu 2000 de ani in urma si a schimbat cursul istoriei. Mai mult, Ierusalimul este locul primului si celui de-al doilea templu evreiesc la care se face referire in Biblie.

Pentru ca, din nou pe fond, „vorbaretul” Presedinte al Romaniei ar fi putut sa taca strategic, asa cum tace atat de asurzitor intr-o sumedenie de alte spete, decat sa iasa inept la rampa cu contra-argumente puerile. De dragul logicii, nicidecum de cel al lui Dragnea, evident!

Pentru ca, nu mai insist…, diplomatia romaneasca ar fi putut sa nu lase in mainile clovnilor tristi, analfabeti si corupti de la PSD si ALDE aceasta initiativa si sa fi transformat astfel Romania, sub spectrul Prezidential si nu penal, din perpetuu spectator al istoriei in… creator al istoriei!

Inca o sansa ratata de acest Presedinte, de a face istorie…

Dan Uncu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.