Încep lucrările de asfaltare a singurului drum naţional de pământ din România

Drumul naţional DN 24C, care face legătura între localităţile Manoleasa şi Rădăuţi Prut şi care este cunoscut ca fiind „singurul drum naţional de pământ”, a intrat în proces de asfaltare, a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

„După ordinul de începere a lucrărilor emis la finele anului trecut, odată cu îmbunătăţirea condiţiilor climatice, luni, 16 aprilie, au continuat lucrările de modernizare a drumului naţional DN 24C, Manoleasa-Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani), în cadrul proiectului de etanşeizare prin îmbrăcăminte bituminoasă uşoară. Lucrările vizează aşternerea covorului asfaltic”, se arată în comunicat.

Proiectul de modernizare a DN 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut are o valoare totală de 109 milioane de lei şi vizează reprofilarea drumului pietruit pe o lungime de 36 km, urmată de compactare şi asfaltare în două straturi.

„Este un obiectiv de investiţii important pentru zona de nord a Moldovei, care asigură legătura dintre Vama Rădăuţi Prut şi celelalte vămi din Moldova. Modernizarea are drept scop asigurarea unui trafic în siguranţă şi evitarea disconfortului creat de apariţia gropilor în stratul de piatră şi de scurgerea apei de pe platforma drumului, în condiţiile în care acesta asigură legătura dintre Vama Rădăuţi Prut şi celelalte vămi din Moldova”, se precizează în documentul transmis de DRDP Iaşi.

Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este sfârşitul lunii mai.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.