Începând cu 1 august, reduceri la haine în AFI Cotroceni, Plaza România, Carrefour Orhideea, Praktiker şi Cora

În perioada imediat următoare, bucureştenii îşi vor putea reînnoi garderoba profitând de preţurile mici pe care le vor practica firmele din marile centre comerciale începând cu data de 1 august a.c.

La debutul perioadei în care se vor desfăşura vânzările cu preţuri reduse – de la 1 august până la 31 octombrie – peste 50 de magazine, majoritatea cu sediul în marile centre comerciale AFI Cotroceni, Plaza România, Carrefour Orhideea, Praktiker, Billa sau Cora vor aplica reduceri. Firmele au depus la Biroul Unic al Primăriei de sector notificări care le permit vânzările produselor anunţate sub denumirea „soldare/solduri”. În această categorie intră doar produsele nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier.

Anual, tot mai multe societăţi practică reducerile de preţuri în sezoanele iarnă-vară. În aceeaşi perioadă a anului trecut, în Sectorul 6, aproximativ 40 de magazine au depus la Primărie notificări pentru vânzările de soldare.

Reamintim câteva dintre condiţiile impuse societăţilor comerciale pentru a li se permite vânzările cu preţ redus:

  •  Comercianţii sau persoanele împuternicite de către aceştia trebuie să completeze două formulare de notificare – unul se depune la sediul Primăriei, iar celălalt se păstrează la sediul structurii de vânzare, pentru a putea fi prezentat organelor de control.
  •  Potrivit prevederilor legale, vânzările de soldare pot fi realizate numai în decursul a două perioade pe an, stabilite de comerciant, în intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, pe o perioadă de maximum 45 de zile.
  •  Stocul de produse propus pentru soldare trebuie să fie constituit în prealabil, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data de debut a vânzării, şi nu va fi reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.