INDIA aplaudă TEATRUL MUZICAL AMBASADORII

Unul dintre cele mai reprezentative festivaluri destinate copiilor s-a desfășurat între 14-17 decembrie 2019, la DELHI – RYAN INTERNATIONAL CHILDREN.

Logo-UL SPECTACOLULUI NOSTRU:  profesionalismul impecabil, bunul gust. Așa se întâmplă mereu sub bagheta Smarandei Oțeanu Bunea, realizatoarea și a benzii muzicale de suport a coregrafiei. Ce beneficiu este, ca  de obicei, vasta ei experiență, multipla ei documentație în varii domenii ale artei sunetelor!

La ediția cu numărul 16 la care a ajuns FESTIVALUL, s-au înscris 20 de țări, între care Germania, Polonia, Rusia. Peste 20.OOO de participanți! Echipa Teatrului Muzical AMBASADORII s-a detașat vizibil!

 

 

Și cuvintele Domnului Ambasador al României în India, RADU OCTAVIAN DOBRE au fost entuziasmante: a fost o noutate, o mulțumire, o mare satisfacție să văd atâți copii indieni vibrând la spectacolul românesc!

Muzica a capacitat și pentru că s-a apelat la sonoritatea fanfarelor, mixată isteț cu acordurile splendide ale lui SMILEY, cu hit-ul la modă al formației ZDOB ȘI ZDUB, și cu refrene în actualitate din apus. Totul într-un ritm năvalnic…  Coregrafia semnată de ALIS GHEORGHE, impecabilă, iar balerinii s-au întrecut pe ei înșiși! Aveau și umor!! Cu coborâri spectaculoase în sală…

Alt element important al spectacolelor  noastre au fost costumele: inteligent stilizate, indicau cu precizie proveniența națională, lăsând însă libertate mișcăririi și punctării  unor  momente din scenariul întitulat Prâslea cel voinic și merele de aur. Experiența multipremiată și în internațional a Vioricăi Petrovici și-a spus cuvântul…

În cele trei locații unde s-au desfășurat demersurile românești, succesul a fost major: și în amfiteatru – locul principal al spectacolelor, dar și pe stadion sau la Talkatora Station. Totul, inclusiv cel al Călușarilor au fost reținute pe film de Yvona Cristescu – o adevărată virtuoză a imaginii.

 

Finalul spectacolului de la amfiteatru a fost apoteotic! Bogdănel i-a invitat pe copii-spectatori să urce pe scenă.

Așa s-a și  întâmplat… Copiii (chiar și unul de câțiva anișori), i-au înconjurat pe dansatori, s-au mișcat alături de ei cu pasiune și talent. Vederea acelei scene mari plină de tinerețe era absolut emoționantă!

 

Ca fiecare formație artistică de evoluția căreia Smaranda Oțeanu Bunea s-a preocupat, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII și-a validat titulatura, devenind  un avanpost al culturii românești: a obținut MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI.

Fiecare component al echipei a primit Diploma SYMBOL – Tradiție și Inspirație. În plus, placheta PARTICIPARE EXTRAORDINARĂ pentru întreaga echipă!

                                                              Daniela Caraman Fotea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.