Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

INDIA aplaudă TEATRUL MUZICAL AMBASADORII

Publicat: joi, 09 ianuarie 2020

Unul dintre cele mai reprezentative festivaluri destinate copiilor s-a desfășurat între 14-17 decembrie 2019, la DELHI – RYAN INTERNATIONAL CHILDREN.

Logo-UL SPECTACOLULUI NOSTRU:  profesionalismul impecabil, bunul gust. Așa se întâmplă mereu sub bagheta Smarandei Oțeanu Bunea, realizatoarea și a benzii muzicale de suport a coregrafiei. Ce beneficiu este, ca  de obicei, vasta ei experiență, multipla ei documentație în varii domenii ale artei sunetelor!

La ediția cu numărul 16 la care a ajuns FESTIVALUL, s-au înscris 20 de țări, între care Germania, Polonia, Rusia. Peste 20.OOO de participanți! Echipa Teatrului Muzical AMBASADORII s-a detașat vizibil!

 

 

Și cuvintele Domnului Ambasador al României în India, RADU OCTAVIAN DOBRE au fost entuziasmante: a fost o noutate, o mulțumire, o mare satisfacție să văd atâți copii indieni vibrând la spectacolul românesc!

Muzica a capacitat și pentru că s-a apelat la sonoritatea fanfarelor, mixată isteț cu acordurile splendide ale lui SMILEY, cu hit-ul la modă al formației ZDOB ȘI ZDUB, și cu refrene în actualitate din apus. Totul într-un ritm năvalnic…  Coregrafia semnată de ALIS GHEORGHE, impecabilă, iar balerinii s-au întrecut pe ei înșiși! Aveau și umor!! Cu coborâri spectaculoase în sală…

Alt element important al spectacolelor  noastre au fost costumele: inteligent stilizate, indicau cu precizie proveniența națională, lăsând însă libertate mișcăririi și punctării  unor  momente din scenariul întitulat Prâslea cel voinic și merele de aur. Experiența multipremiată și în internațional a Vioricăi Petrovici și-a spus cuvântul…

În cele trei locații unde s-au desfășurat demersurile românești, succesul a fost major: și în amfiteatru – locul principal al spectacolelor, dar și pe stadion sau la Talkatora Station. Totul, inclusiv cel al Călușarilor au fost reținute pe film de Yvona Cristescu – o adevărată virtuoză a imaginii.

 

Finalul spectacolului de la amfiteatru a fost apoteotic! Bogdănel i-a invitat pe copii-spectatori să urce pe scenă.

Așa s-a și  întâmplat… Copiii (chiar și unul de câțiva anișori), i-au înconjurat pe dansatori, s-au mișcat alături de ei cu pasiune și talent. Vederea acelei scene mari plină de tinerețe era absolut emoționantă!

 

Ca fiecare formație artistică de evoluția căreia Smaranda Oțeanu Bunea s-a preocupat, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII și-a validat titulatura, devenind  un avanpost al culturii românești: a obținut MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI.

Fiecare component al echipei a primit Diploma SYMBOL – Tradiție și Inspirație. În plus, placheta PARTICIPARE EXTRAORDINARĂ pentru întreaga echipă!

                                                              Daniela Caraman Fotea

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=112413

Publicat de la data ian. 9 2020. Categorii Cultură, MUZICĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 iulie 2020, 21:40
 

NNE
Soare
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 26°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 34%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:45
Apus: 20:57
Prognoza 16 iulie 2020
Zi
 

SSV
Parţial însorit
29°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

N
Predominant senin
16°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 310.751 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team