Indispensabilii – de pe Off Broadway la Teatrul Național
Cea mai nouă producție teatrală „Indispensabilii” de Carl Sternheim, va avea avanpremiera pe data de 31 martie și 07 aprilie, fiind un spectacol independent produs de TEATRU LA MUSTAȚĂ și găzduit de Teatrul Național din București.
Spectacolul a avut succes pe Off-Broadway în adaptarea lui Steve Martin iar acum vă puteți bucura de aceasta pe meleaguri autohtone într-o distribuție în care toți actori fac roluri extraordinare.
“Indispensabilii. Feriți-vă de ceea ce este dedesubt.”
În comedia Indispensabilii de Carl Sternheim, există simultan două lumi: cea a minciunii tihnite și cea a adevărului tulburător.
Aceste lumi coexistă într-o aparentă armonie până ce un accident de proporții devastatoare și dimensiuni mistice dă totul peste cap: Düsseldorf, 1910, în centrul orașului, în timpul paradei regelui, doamnei Louise Maske îi cad indispensabilii în vine!
Doamnelor și domnilor, nu ne întrebați cum și de ce. Nici noi, nici doamna Maske însăși nu vom ști vreodată.
Ceea ce știm cu siguranță este că această farsă a sorții nu numai că o va transforma pe “micuța” Louise dintr-o “soțioară” într-o “regină”, dar că va transforma realitatea în vis și visele în realitate și va declanșa o intrigă de asemenea proporții încât va afecta chiar și soarta Imperiului German.
Cu o distribuție bogată și cu regizorul Alexandru Mihail care a venit de la New York special pentru a monta acest spectacol, garantăm că această producție va reuși să vă pună zâmbetul pe buze!
Suntem entuziasmați să vă prezentăm echipa și rolurile interpretate de aceștia:
Louise Maske: Bianca Tabacu (31 martie) / Cezara Munteanu (7 aprilie)
Theo Maske: Radu Ciobănașu
Franklin Versati: Pavel Bârsan (31 martie) / Axel Moustache (7 aprilie)
Benjamin Cohen: Axel Moustache (31 martie) / Eduard Cîrlan (7 aprilie)
Getrude Deuter: Meda Topîrceanu
Klinglehoff von Hoff: Dima Țui
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Teatrului La Mustață, lamustata.ro, iar tot acolo puteți găsi informații speciale despre actorul vostru preferat.
Alexandru Mihail este regizor de teatru, absolvent al UNATC “I. L. Caragiale” și al Universității Yale, SUA – School of Drama (Master of Fine Arts in Directing).
Spectacolele regizate de el atât în România, cât și în Statele Unite, sunt diverse ca stil și gen, dar sunt întotdeauna alimentate de dorința unui dialog nemijlocit cu comunitatea căreia i se adresează, provocând tabuurile acesteia. Alexandru a câștigat premiul UNITER pentru debut în 2006 și a continuat să lucreze cu succes pe scenele din România (Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul de Stat Constanța, etc) înainte de a obține o bursă Fulbright în 2009 pentru a studia regia la Yale.
După absolvire, în 2013, s-a stabilit la New York, unde a lucrat ca regizor și profesor. În 2014, a câștigat prestigioasa Drama League Directing Fellowship, iar apoi, în 2015, New York Theatre Workshop Fellowship.
A montat spectacole în New York, Philadelphia, New Jersey, etc… Ca profesor, a predat regia și actoria, montând peste douăsprezece producții la Princeton University, New York University, Bard College, University of the Arts, Philadelphia, Stella Adler Conservatory etc. Website: www.alexandrumihail.com
Bianca Tabacu– Louise Maske (31 martie)
Este o artistă completă, actriță, cântăreață și dansatoare. Este absolventă a Facultății de Teatru, secția Actorie la Unatc din București și masterandă în cadrul masterului de Pedagogie Teatrală la aceeași universitate. A jucat în diferite spectacole de teatru, cât și în spectacole de Musical la Teatrul de Operetă și Musical Ion Dacian din București, în producții tv, reclame, iar în timpul liber rămas este model.
A descoperit pasiunea pentru teatru la 12 ani, când se difuza în fiecare seară Suleyman Magnificul, iar după fiecare episod vizualizat, Bianca cea mică stătea cu orele în fața oglinzii să refacă fiecare acțiune realizată de personajul favorit, sultana Hurrem, cu o diademă de prințesă pe cap și cu un cearșaf legat la spate, ce voiau să imite costumația acesteia. A avut noroc că mama ei a dat-o de mică la canto și a dus-o prin festivaluri de muzică, astfel Bianca s-a obișnuit de mică cu pasiunea ei pe viață, scena.
Cezara Munteanu– Louise Maske (7 aprilie)
Actriță talentată și versatilă, cu o carieră impresionantă în teatrul românesc, film și televiziune. Absolventă a Facultății de Teatru, secția Actorie, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (2016), clasa prof. univ. Adrian Titieni, Cezara a continuat să se perfecționeze în domeniul artei actorului, absolvind, de asemenea, masterul în Arta Actorului la U.N.A.T.C. (2016-2018), sub îndrumarea prof. univ. Tania Filip. În 2020, Cezara a obținut Certificatul de Consilier de Dezvoltare Personală, dorind să contribuie activ la dezvoltarea celor din jurul ei, în special prin susținerea tinerelor talente.
De-a lungul carierei sale, Cezara a demonstrat o pasiune deosebită pentru teatru și film, colaborând cu teatre de prestigiu din București, dar și cu teatre independente. A avut ocazia să reprezinte România pe scena internațională, jucând la Expoziția Universală de la Milano, iar spectacolele sale au fost prezentate atât în țară, cât și în afara granițelor. (Montréal-Canada, Bruxelles, Belgia etc.)
În paralel cu activitatea sa în teatru și film, Cezara a devenit un cunoscut creator de conținut și prezentator TV. Începând cu 2020, colaborează cu Metropola TV. În plus, pasiunea ei pentru educație a determinat-o să devină trainer de actorie din 2016, lucrând cu tineri și adolescenți la Asociația 4Teen, unde îi ajută pe aceștia să-și dezvolte abilitățile și să își descopere vocația.
Radu Ciobănașu– Theo Maske
A absolvit Facultatea de Teatru a Universității Babeș-Bolyai, la clasa profesorilor Miklos Bacs și Irina Wintze, cărora le poartă mult respect și admirație.
Este actor, trainer și MC, frumos încercat, încă din 1994, când a lucrat într-un post de radio, în orașul de baștină.
Radu poartă barbă neagră, din 2013, după ce l-a jucat pe regele Claudius, în Hamlet, la Teatrul Foarte Mic, regia Liliana Pană. Este membru fondator Improvisneyland și membru fondator Academia de Improvizație. În 2015 a creat ImproVacanta- prima tabără de improvizație din România, iar în 2016 a creat „Micii IMPROfesionisti”, cursurile de teatru dedicate copiilor și adolescenților.
Se mândrește cu doua filme de Mircea Daneliuc în portofoliul său: Legiunea străină și Marilena. Dealtfel, pe Mircea Daneliuc îl consideră „nașul” său în cinematografie. Este pasionat de literatură, marea de la Sfântul Gheorghe, public speaking, arte martiale și de visat cu ochii deschiși. Este în viața de zi cu zi, generalul unei armate formate dintr-o soție minunată, doi copii, 5 câini și două pisici.
Pavel Bârsan – Franklin Versati (31 martie)
A absolvit UNATC în anul 2005, la clasa profesorului Gelu Colceag, iar în următorii 5 ani a fost angajatul Teatrului de Stat din Constanța. În anul 2008 i se acordă premiul pentru cel mai bun actor la „Gala Tânărului Actor HOP”, de la Mangalia. Tot în același an ia ființă trupa de teatru de improvizație Improvisneyland, al cărui membru este de la bun început și până în ziua de astăzi.
În prezent joacă în 10-15 spectacole (nici el nu mai știe exact) pe diverse scene bucureștene (și nu numai) și „vociferează” prin diverse desene animate, dar probabil că cel mai cunoscut este publicului larg pentru rolurile sale din ultimul sezon al show-ului TV „Mondenii” și din serialele „Atletico Textila” (unde îmbină armonios poarta de fotbal cu altarul bisericii) și „Mangalița” (în care, când nu moare de spaimă, izbutește, cu mai mult sau mai puțin succes, să îndeplinească atribuțiunile juristului unei primării de provincie).
Axel Moustache– Benjamin Cohen (31 martie) / Franklin Versati (7 aprilie)
Actor de teatru și film, regizor, producător, improvizator, trainer și inovator! Și bonus soț și tată de trei fete, dintre care două gemene.
A studiat actoria la clasa profesorilor Adrian Pintea și Adrian Titieni și joacă ca actor de film în limba germană, română, engleză, franceză sau italiană.
Fire inovativă, Axel a fondat Trupa Improvisneyland, cea mai longevivă trupă de teatru de improvizație din România, Academia de improvizație și a cofondat TEATRU LA MUSTAȚĂ.
Laureat al Premiului Generația așteptată la Gala Tânărului Actor Hop, Axel a fost de asemenea nominalizat pentru rolurile din filme la diverse festivaluri din Europa până în America și este la ora actuală reprezentat pentru producții de film internaționale de către agenția Baumbauer Actors din Germania.
Angajat ca actor al Teatrului Național București, Axel excelează îndeosebi în film în roluri dramatice și în teatru în roluri comice.
Meda Topîrceanu– Getrude Deuter
Absolventă mândră a UNATC (cu licență și master, ca să fie treaba treabă), a avut onoarea să învețe de la profesori de calibru, precum Adrian Titieni și Mihai-Gruia Sandu. Cu astfel de mentori, nu e de mirare că a ajuns să-și facă de cap pe scenele unor teatre de top din București. Vorbim de Teatrul Național, Teatrul Evreiesc de Stat, Bulandra, Teatrul de Comedie, etc. Practic, a bătut capitala la pas în papuci de scenă.
Pe lângă teatru, și-a făcut drum și pe marele ecran (și uneori pe ecrane mai mici, dar la fel de importante!). A jucat în filme românești și străine, lungmetraje și seriale – practic, oriunde era o cameră de filmat și ceva interesant de spus, era acolo. Și dacă tot vorbim de camere, a petrecut mai bine de doi ani ca actriță și coprezentatoare la PRO TV, unde a învățat să nu clipească prea des în lumina reflectoarelor. În prezent, o găsiți la Metropola TV, unde își “terorizează” colegii (și uneori telespectatorii) cu glumele sale și energia debordantă.
Eduard Cîrlan– Benjamin Cohen (7 aprilie)
S-a născut în Focșani și, încă din copilărie, a fost fascinat de povești și de arta de a le spune. Această pasiune l-a condus către actorie, unde a avut ocazia să interpreteze diverse roluri atât în teatru, cât și în film. Printre cele mai importante se numără:
Mitică, aprodul în Două loturi, regia Alexandru Dabija, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București; Blându’, tâmplarul în Visul unei nopți de vară, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, la Teatrul Metropolis; Soldatul Necunoscut în Balul cimitirului, regia Alexander Hausvater, la Teatrul Dramaturgilor Români; Leidental în Iaacovi și Leidental, regia Andrei Raicu, la UNATC „I.L. Caragiale”. În film, a avut ocazia să colaboreze cu regizori precum Radu Jude, Nae Caranfil, Mircea Daneliuc, Paul Negoescu și Terry Gilliam.
Respectă această meserie și tot ce vine cu ea, fie că e vorba de muncă, învățături sau, uneori, de momentele neașteptate care îți dau lecții.
Dima Țui– Klinglehoff von Hoff
Se numește Dima Țui și este din Republica Moldova, dintr-un sat mic și frumos pe nume Cerlina. De-acolo, din sat, i se trage seva teatrului, acolo oamenii sunt un soi de actori fără diplomă, au umor, au poezie, au tot. În 2020 a terminat facultatea de teatru, la UNATC. În paralel cu teatrul, prezintă evenimente (botez, nuntă, zi de naștere, orice, bani să iasă), joacă în spectacole de improvizație, cocheteză cu lumea stand up-ului, scrie poezie. Că tot veni vorba de poezie, ne dă niște versuri din mers:
“Dima Țui e al meu nume Sunt actor vestit în lume, Mă cunoaște mama, tata Rudele și cam e… gata!
Ca actor am tot jucat Hora pe la noi prin sat, Zilnic joc și-n filme eu (Filmele din capul meu!)
Altceva, ce să vă zic? Actor mare sunt, nu-s mic Sunt mare precum hambarul Poate confirma cântarul!”
Și da, îi plac oamenii, crede că de asta s-a și făcut actor, ca să fie alături de oameni. Și cum spunea Toma Caragiu ,,eu nu râd de oameni, eu râd cu oamenii.”
TEATRU LA MUSTAȚĂ este o companie independentă, înființată în 2023 de Andreea și Axel Moustache.
Cei doi actori au reușit să creeze un mediu propice pentru creație, încurajează astfel producțiile experimentale ale noii generații de actori și regizori, dar și reinterpretările care păstrează esența operelor originale. Repertoriul teatrului oferă o gamă largă de spectacole, menite să satisfacă toate gusturile amatorilor de teatru: de la adaptări ale unor texte scrise de dramaturgi români care explorează tradiția și folclorul, până la reinterpretări contemporane ale pieselor universale.