Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 3 mil. lei într-o săptămână

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 15 – 19 aprilie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 3.067.000 de lei. Au fost depistate 316 persoane care lucrau la negru. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 2.210 controale din care 2.113 pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în valoare de 2.530.000 de lei din care 1.902.000 de lei pentru munca la negru.

“Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate 11 propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea. Pentru 45 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Muncii.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.526 de controale şi s-au aplicat  amenzi în valoare de 537.000 de lei. La doi angajatori, din judeţele Cluj şi respectiv Iaşi, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare.

“Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 31 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă vor fi încadrate sau nu, ca fiind accidente de muncă. În urma controalelor inspectorii de muncă au dispus, în domeniul relaţiilor de muncă 4.409 măsuri iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 2.355”, se mai spune în comunicat.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.