Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Întâlnire între conducerea MEN şi partenerii sociali din sectorul cercetare

Publicat: miercuri, 17 aprilie 2013

În cadrul procesului de consultare cu Partenerii sociali, în ziua de 15 Aprilie 2013, s-a desfăşurat o întâlnire între Conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Biroul Patronatului Român din Cercetare şi Proiectare (PRCP), pentru examinarea problemelor de fond ale derulării activităţilor de cercetare ştiintifică şi dezvoltare tehnologica (C-D), în perioada imediat următoare şi pe întreg anul 2013.

Astfel, a fost examinata  problema  finantarii  publice  a activitatilor de C-D, respectiv planificarea bugetara pentru anul 2013 pe Planuri, Programe si activitati, în corelare cu executia bugetara a anului 2012 si cu prevederile contractelor multianuale, încadrata în limitele alocarilor destinate acestor activitati, prin Bugetul de Stat pe anul 2013 si ale estimarilor bugetare pentru anii 2014 si 2015, precum si alte posibile oportunitati de finantare.

În acest context, dupa prezentarea analitica si în detaliu a problematicii finantarii activitatilor de C-D, precum si a prevederilor legale aplicabile, s-a convenit de comun acord asupra faptului ca masurile propuse de catre MEN pentru finantarea în anul 2013, a activitatilor de C-D, asigura folosirea cu maxima eficienta a fondurilor alocate si în acelasi timp, reprezinta masurile optime în conditiile date.

Legat de aceasta, urmeaza sa se depuna toate eforturile posibile în continuare, pentru o eventuala suplimentare a alocarilor bugetare destinate activitatilor de C-D în anul 2013, precum si pentru asigurarea fondurilor necesare derularii normale a proiectelor în anii 2014 si 2015.

Totodata, aplicarea acestor masuri stimuleaza desfasurarea activitatilor de C-D în domenii de vârf, strategice si de excelenta, cu potential de aplicare în economie si de internationalizare, oportunitati de cercetare pe orizontala, precum si pregatirea resursei umane tinere, înalt calificate, prin asigurarea finantarii integrale a programelor care se adreseaza tinerilor cercetatori si doctoranzi.

Fata de aceste considerente, PRCP sustine aplicarea masurilor convenite, la care ne-am referit si propune analiza periodica a implementarii si operationalizarii acestora, cu aplicarea de eventuale ajustari, determinate de evolutiile înregistrate si în vederea atingerii scopului pentru care au fost stabilite.

În acelasi timp, au fost examinate evolutiile înregistrate cu privire la cadrul normativ aplicabil activitatilor si unitatilor de C-D si s-au convenit masurile necesare asigurarii coerentei, continuitatii si stabilitatii acestuia, în vederea derularii corespunzatoare a Planurilor, Programelor si activitatilor de C-D.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4857

Publicat de la data apr. 17 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2019, 2:17
 

N
Parţial noros
11°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:32
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:05 si 03:00 In zona : Județul Tulcea; Se vor semnala : - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 234.237 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team