Întâlnirile ARCEN – Cele zece porunci ale zilelor noastre

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN revine toamna aceasta la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu o nouă serie de întâlniri în cadrul proiectului „Eseuri de duminică”, ce vor avea loc în trei duminici consecutive, în zilele de 13, 20 şi 27 octombrie, începând de la ora 19.00.

De această dată, dezbaterile din cadrul evenimentului vor aborda un nou domeniu, și anume filozofia culturii, urmând a aduce înaintea publicului trei cărţi de actualitate: „Cele zece porunci ale zilelor noastre” de André Chouraqui, „Socrate. Un om pentru timpurile noastre” de Paul Johnson și „Regele și cadavrul” de Heinrich Zimmer.

Așadar, “Întâlnirile ARCEN” vor debuta duminica aceasta, 13 octombrie, la ora 19.00, cu o discuție pe baza lucrării lui André Chouraqui, „Cele zece porunci ale zilelor noastre. Zece porunci pentru a-l împăca pe Om cu omenescul”, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Împreună cu Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, specialiste în filologie și teologie, se va aprofunda înțelesul celor Zece Porunci, se va căuta sensul acestora în epoca contemporană, urmând a dezbate ideea centrală a lui André Chouraqui, conform căreia cele Zece Porunci au caracter universal și vizează, până astăzi, întreaga lume, indiferent de confesiunea religioasă.

În deschiderea evenimentului, ARCEN va prezenta un reportaj care va ilustra percepţia omului de rând asupra Decalogului, acesta fiind punctul de plecare al dezbaterii, iar la final cele două invitate vor intra în dialog cu publicul.

Următoarele întâlniri se vor bucura de prezența lui Andrei Cornea, Bogdan Mincă (20 octombrie) și Anca Manolescu (27 octombrie).

ARCEN invită publicul larg să dedice după-amiaza de duminică filozofiei și să se lase antrenat astfel într-o firească „activitate a omenescului”, anume căutarea înțelepciunii.

Intrarea la eveniment este liberă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.